Hirdetés

A budapesti lakosság észrevételeinek és érdekeinek figyelembevételével Tarlós István főpolgármester tájékoztatta a Red Bull Air Race szervezőit, hogy a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a Főváros nem tudja az engedélyeket kiadni az ez év júliusra tervezett eseményre.

Már 2010-ben a zöld ombudsman rámutatott, hogy a rendezvény sűrűn lakott régióban történő megrendezése összeegyeztethetetlen az egészséges környezethez való joggal. Az is nehezen érthető, hogy miközben az energiaitalok egészségkárosító hatása miatt a kormány különadót vetett ki ezen termékekre, miért támogatja csaknem 2 milliárd forinttal (a különadóból befolyó összeg többszörösével) ezen egészségkárosító termékek reklámját szolgáló rendezvényt. A döntés helyes, és előremutató, reméljük a főváros tartja magát adott szavához. Azért ne felejtsük, hogy az idén önkormányzati/főpolgármester választás lesz.

A Főpolgármesteri Hivatal mai közleménye szerint:

A budapesti lakosság észrevételeinek és érdekeinek figyelembevételével Tarlós István főpolgármester – Láng Zsolt bizottsági elnökkel egyetértésben – tájékoztatta a Red Bull Air Race szervezőit, hogy a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a Főváros nem tudja az engedélyeket kiadni az ez év júliusra tervezett eseményre. A főpolgármester alternatívaként javasolta a szervezőknek megvizsgálni a Duna-kanyar vagy valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét. 

Előzmények: Körrnyezetszennyezés és cirkusz a magyarnak
 

Körrnyezetszennyezés és cirkusz a magyarnak

Panem et circenses, azaz "kenyeret és cirkuszt" -tartja a római mondás. A magyar kormányok kenyér helyett milliárdos kedvezményekkel egy multinak engedik meg a budapesti környezetszennyezést. A repülő cirkusz persze kell a népnek. Bár tavaly néhány óráig felmerült annak lehetősége, hogy 2019-ben már nem lesz Red Bull Air Race Budapesten, a verseny honlapján már bejelentették az időpontot – írtuk egy hete.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás