Hirdetés

Videót készített Baranyi Krisztina ferencvárosi önkormányzati képviselő arról, hogy valaki a szigetszentmiklósi HÉV-vonalon megcsonkította a fákat.

Baranyi lakossági bejelentésre ment ki a helyszínre, ahol saját szavaival élve a “sírás kerülgette, és szinte fizikai fájdalmat érzett”, amikor meglátta a pusztítást.

A képviselő kiderítette: a cég helyett, amelyik eddig szakszerűen tisztította meg a belógó fáktól a sínek környékét, a MÁV-HÉV egy másik vállalkozót bízott meg. Az pedig olyan élő fákat is bedarált, amelyek méterekre vannak a vágányoktól. Baranyi ezért a videóban azt kérte a MÁV-HÉV-től, hogy azonnal szüntesse be velük a szerződést.

Baranyi Krisztina az FB oldalán írja:
“Megmenthetünk több száz fát a pusztulástól, ha együtt tiltakozunk a MÁV-HÉV-nél!
Írjatok nekik erre a címre:
mav-hev@mav-hev.hu


Nem szükségszerű a fák, bokrok kilombosodást követő kivágása

Nem csak törvénytelen, de teljes mértékben igazolhatatlan és rendkívül súlyos természetvédelmi károkat okoz az elektromos szolgáltatóknak, vonalas közlekedési cégeknek, a vízügyi igazgatóságoknak, a települési közterületek és parkok üzemeltetőinek az a gyakorlata, mely a fák és bokrok tömeges ki- és visszavágását a tavaszi lombfakadást követő időszakra ütemezi. A bel- és árvízkár megelőzését szolgáló csatorna- és hullámtértisztítás, az elektromos vezetékhálózat nyomvonalán túlnövő fásszárú vegetáció visszavágása, a növényzet kezelése természetesen nélkülözhetetlen, ezek a munkák azonban az őszi-téli hónapokban közvetlen természetvédelmi kockázat nélkül is elvégezhetőek, ráadásul ekkor a munkavégzés logisztikai körülmények is jobbak. Részletek >>

Az MME arra kéri az érintett szervezeteket és a lakosságot, hogy ezeket a munkákat az áprilisban kezdődő költési időszak előtt, a megfelelő hatósági engedélyek birtokában végezzék el!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás