Hirdetés
Forrás: hvg.hu

Balmazújváros korábbi polgármestere Tiba István Fidesz-képviselő a jelenlegi kétmilliós parlamenti juttatása mellé havi egy millió forintért koordinálja két éven át a Hajdúnánáson létrehozandó – soha meg nem térülő, most 65 milliárdos – multifunkciós MotoGP versenypálya megvalósítását és az ehhez kapcsolódó fejlesztéseket.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Hivatalos Értesítőben a miniszteri biztos feladatává tette, hogy tartsa a kapcsolatot a  versenypályaberuházó gazdasági társasággal, vegyen részt a fejlesztések műszaki tartalmának kialakításában, valamint az érintett településekkel való egyeztetésben, a pálya üzemeltetési koncepciójának kialakításában. Készítse elő a sikeres üzemeltetés érdekében szükséges térségi infrastrukturális és turisztikai beruházásokat, működjön közre a beruházás kommunikációs és marketingstratégiájának előkészítésében és megvalósításában.

A kormány 2020 júniusában jelentette be, hogy korszerű, multifunkciós, gazdaságosan üzemeltethető versenypályát épít Hajdúnánás külterületén, amely alkalmas lesz egyebek mellett a Forma-1 motoros megfelelője, a világ első számú gyorsaságimotoros versenysorozata, a MotoGP futamainak befogadására is.

A benzingőzös közpénzpazarló Motogp “arcai” bal szélen Tiba István miniszteri biztos

Azóta azt is tudni lehet, hogy a pályát 65 milliárd forintból építik meg, továbbá nettó 9 millió eurót kér a gyorsaságimotoros-világbajnokság, a MotoGP jogtulajdonosa, a spanyol Dorna azért, hogy két év múlva Magyarország is futamot rendezhessen. Ez hozzáértők szerint nagyjából megfelel a sorozatban megszokottnak. Vitatott viszont, hogy megéri-e felépíteni a pályát, mert van olyan szakmai vélemény, amely szerint évente 1 milliárd forint nyereséget kellene hozni ahhoz, hogy 65 év alatt megtérüljön a befektetés, vagyis soha nem fog megtérülni.

Tiba István a hajdúböszörményi választókerület fogorvos és egészségügyi menedzser végzettségű fideszes országgyűlési képviselője, az országgyűlés egyik jegyzője, Balmazújváros korábbi polgármestere 2023 áprilisáig havi egy millió forintot kap ezért a munkáért a két milliós parlamenti juttatása mellé – írta a HVG.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás