Hirdetés

Olaszországban kerül megrendezésre a 2011. évi Ecotopia Biketour július 26 és augusztus 31 között. A túra központi témája a fenntartható mezőgazdaság és az élelmiszer örendelkezés lesz.

Gyönyörű utunk során ökofarmokat és természetvédelmi területeket látogatunk meg, illetve olyan településeket, ahol környezetbarát közösségek és biciklis csoportok működnek; mindeközben ízletes mediterrán alapanyagokból készült vegetáriánus/vegán ételeket eszünk. Az Ecotopia Biketour végére a résztvevők – a látottak és tapasztaltak segítségével – átfogó képet alkothatnak a fenntartható életről, mezőgazdálkodásról és "slow food"-ról; és a gyönyörű olasz táj emlékeivel gazdagodhatnak.

Firenzei piacFirenzei piac 

 

Az út

A túra a gyönyörű Firenzéből indul. Pisát elhagyva a festői Tirrén tengerparton tekerünk, a Ciclopista del Sole útvonalát követve (Eurovelo 7*), útközben ökofarmokat és toszkán természetvédelmi területeket látogatunk meg (a farmok pontos listáját hamarosan kihirdetjük!).

ÖkofarmÖkofarm

Érinteni fogjuk a Tevere Farfa természetvédelmi területen található Baracciano tavat és Nazzano farmot. Rómától az Eurovelo 5-ös úton folytatjuk túránkat, melynek mentén további farmokat látogatunk meg. Campolattaro környékén a WWF természetvédelmi terület lélegzetelállító szépségű tájképeiben gyönyörködhetünk. Beneventoban találkozunk a helyi FIAB csoporttal, akik sokat segítenek két koordinátorunknak az idei Ecotopia Biketour szervezésében. Benevento közelében, Sant’Agata de’ Gotiban meg szeretnénk látogatni egy helyi közösségi projektet

BeneventoBenevento

Aztán Nápoly felé vezet az utunk, ahol meglátogatjuk a helyi Campi Aperti csoportot (fontos élelmiszer önrendelkezési szervezet), és terveink szerint csatlakozunk egy Critical Mass felvonuláshoz. Utunk következő állomása Salerno, ahol a helyi FIAB csoport ismerteti velünk tevékenységét, és közös programokon veszünk velük részt. Végül felkeressük a csodálatos Cliento Nemzeti Parkot, s Pippioban felkeressük a Mediterrán Táplálkozás Múzeumot (és talán a Tenger Múzeumot is).

A túra útvonala körülbelül 1100-1200 kilométer hosszú.

Váltsunk rendszert!Váltsunk rendszert!

Hogyan vehetsz részt?

Örömmel várjuk jelentkezésedet, ha:
– le tudsz tekerni napi kb. 50 km-t (néha nagy melegben, meredek utakon!)
– érdeklődsz a környezeti és társadalmi igazságosság kérdései iránt, mindezért tenni is akarsz, és szívesen tanulsz a fenntarthatóságról
– részt szeretnél venni konszenzusos döntéshozatalban (kommunikáció!), valamint
– vállalod, hogy segítesz a túra során felmerülő mindennapos feladatokban: főzés, mosogatás, vagy éppen a tábor rendbetétele.

A résztvevők részvételi díjat fizetnek ( kb. napi 5 euró, hamarosan pontosabb információt tudunk közölni!). A jobb anyagi helyzetűek többet fizetnek a kevésbé jómódúaknál. Ez a díj fedezi az összes költséget – a szervezést, a különböző rendezvényeket, akciókat, munkacsoportokat, napi három vegetáriánus étkezést és a sátorhelyet.

Nem muszáj az indulásnál jelen lenned, az út egy későbbi pontján is csatlakozhatsz – de azt kérjük, hogy előre mondjad meg, körülbelül mikor és hol számítsunk a megjelenésedre. Az útvonal napról napra egyre konkrétabbá válik.

Regisztrálni itt tudsz.

Még sok tanácsunk és ötletünk van a túrára készüléssel kapcsolatban, de nem szeretnénk ezt a meghívót túl hosszúra nyújtani, ezért azt javasoljuk, látogass el a weboldalunkra: www.ecotopiabiketour.net és ott nézz körül. Ha kérdéseid vannak, bátran tedd fel őket!

Reméljük, hamarosan találkozunk!

Anna, Seb, Valentina
A 2011-es Ecotopia Bike Tour koordinátorai

E-mail: info (kukac) ecotopiabiketour.net

Facebook: www.facebook.com/ecotopia.biketour

* a kerékpárútról itt található bővebb információ (Pdf, 7-es fejezet.)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás