Hirdetés

Merész lépésre szánta el magát India a napokban; a világon negyedik országként betiltja a delfinekkel való szórakoztató műsorokat, melyet az állatvédők már régóta elfogadhatatlannak és erkölcstelennek ítélnek.

A delfinek kiemelkedő intelligenciájuknak köszönhetően elmossák a határokat az emberi értelem és a vad természet között. Kedves, mindig „mosolygó” külsejük miatt pedig világszerte egyike a kedvenc állatoknak. A két tényező összjátéka viszont sajnos a delfinek nagyfokú kihasználásához vezetett, és egy óriási iparág épült a delfin-showműsorokra.

Eddig kizárólag három országban volt betiltva az ilyen jellegű szórakoztatás, Costa Rica-ban, Chile-ben, és – büszkeségre okot adva – Magyarországon. Múlt héten azonban az Indiai Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium is bejelentette csatlakozását, melyben betiltotta a vízi állatok kereskedelmi szórakoztatás, magán-vagy nyilvános kiállítás és egyéb interakciós célokra való használatát.

Nem szeretnének azonban itt megállni az állatvédők sem, további céljuk Európa országaiban és az Egyesült Államokban is hasonló eredményeket elérni. Bár az USA-ban korábban felmerült ilyen jellegű törekvések nem jártak sikerrel, India példamutató lépése remélhetőleg hozzásegít a folyamat megvalósulásához.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás