Hirdetés

November utolsó pénteke, azaz a mai nap a Nemzetközi Ne Vásárolj Semmit! nap. A tudatos fogyasztás jegyében mutatta be a CECED Magyarország Egyesülés az új Forgó Morgó hűtőgép-energiakalkulátort, azt üzenve, ezen a napon ne vásároljunk, hanem tervezzünk, kalkuláljunk, azaz váljunk tudatos fogyasztóvá!

Mészáros Fanni, a CECED Magyarország cégvezetője szerint ma Magyarországon a háztartások 97%-ában található hűtőgép, és közel felében (48%) fagyasztó. Egyértelműen kijelenthetjük: szükségünk van erre a háztartási gépre, ma már elég nehéz lenne az élet nélküle. Nem árt ugyanakkor tisztában lennünk azzal, hogy ez a fontos masina – rezsicsökkentés ide vagy oda – a villanyszámla 20-25%-áért felel. Sőt, ez az arány még ennél jóval magasabb is lehet, ha a készülékünk 10-15 éves, esetleg még ennél is öregebb. A régi készülékek ugyanis jóval több energiát fogyasztanak.

Sokan tisztában vannak azzal, hogy a régi készülék többet fogyaszt, mint egy korszerű. De hol van az a határ, ahol már megéri cserélni, mert az új készülékkel elérhető megtakarítás fedezi a vásárlás bekerülési költségét? Ebben a döntésben segít a hűtőgép-energiakalkulátor.

Az új Forgó Morgó hűtőgép-energiakalkulátor a www.forgomorgo.hu oldalon található és kiszámítható vele – 3 egyszerű lépésben -, hogy mennyi energia (kWh) és pénz (Ft) takarítható meg a régi készülékünk energiahatékony, új készülékre történő cseréjekor.

Részletek: Új Forgó Morgó hűtőgép-energiakalkulátor (2 MB word)
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás