Hirdetés

A Panasonic bejelentette, hogy az egészséget károsító légszennyezés kompenzálásaként áprilistól prémiumot kapnak a japán cég Kínában dolgozó munkatársai. A központilag figyelt 74 városból csak háromnak megfelelő a levegő minősége.

Bár a Kínába érkező külföldieknek a Panasonic már korábban is fizetett prémiumot az általános és kulturális nehézségek miatt, most először fizetnek speciális egészségügyi prémiumot. A Kínában 70 ezer embert foglalkoztató Panasonic nem árulta el, hány munkásnak jár a plusz fizetés, ahogy azt sem, hogy mekkora összegről van szó.

A legutóbbi hivatalos kínai közlés szerint a központilag figyelt 74 város között csak három olyan van, ahol a levegő megfelel az egészségügyi normáknak. A légszennyezés évek óta egyre komolyabb probléma Kínában- írta az MTI.

Pár hete írtuk, hogy kártérítési pert indít a hírhedten rossz levegőjű észak-kínai Hopej tartománybeli Sicsiacsuang egyik polgára a szmog miatt a város környezetvédelmi hivatala ellen. Li Kuj-hszin követeli a légtisztító berendezésébe vásárolt szűrők és arcmaszkok árának megtérítését, valamint a kényszerűségből kocogás céljára igénybe vett kondicionáló terem belépti díját.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás