A rovat kizárólagos támogatója

Udvaros Dorottyának azért kellett a minap bíróság elé állnia, mert 2021-ben megvédte a fecskéket a Fertő-tónál Az előkészítő tárgyalással elkezdődött annak a kilenc személynek a pere, akik a Greenpeace akciójában részt vettek 2021-ben a Fertő-tónál. Ennek apropóján írt nyílt levelet neki Bóday Pál, a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány vezetője.

Tisztelt művésznő,

Bóday Pál vagyok a Kápolnán működő Macskaárvaház Alapítvány nevű állat és természetvédő civil szervezet vezetője. Engedje meg, hogy elismerésemet  és hálámat fejezzem ki rengeteg természetvédő érzelmű ember nevében a Fertő tónál  a fecskék védelmében szervezett akciójáért, következetes helytállásáért, még akkor is, ha a Greenpeace társadalmi szerepét vélhetően nem egyformán ítéljük mi.

Ugyanakkor engedje meg, hogy felhívjam a figyelmét arra, hogy nálunk Heves Vármegyében, a Tarna folyó mentén civilek részvételével  egy hasonló állat és természetvédő akció zajlott, ahol egy ökológiai gengszter borász kiszivattyúzta és ellopta a Tarna folyó vizét, ezzel ökológiai katasztrófát előidézve ezen a fontos kis vizes élőhelyen.

Ez az akció szerencsére találkozott pártállástól függetlenül minden felelősségteljesen gondolkodó jóérzésű ember szimpátiájával.  Csupán néhány, a térségben hírhedt politikusbűnöző állt az ökológiai bűnöző borászat mellé, igaz ők  minden követ megmozgattak annak érdekében, hogy ellehetelenítsék, hiteltelenítsék a természetvédő civileket.

Közülük is talán a leggátlástalanabb az az erkölcsi okokból pártjából nemrégiben kizárt ,és lényegében pártállástól függetlenül minden jóérzésű köszszereplő szemében vállalhatatlannak,  cikinek számító politikai gengszeter Oroján Sándor, akivel Ön Egerben olyan önfeledten mulatott.

Kapcsolódó cikkek:
Fordulat: Oroján védelmébe vette a Tarna-ügyben érintett borászatot 

 

Nagyon beolvasott Orojánnak a Tarna-védő aktivista

Természetvédő munkájához kitartást, a politikai és ökológiai bűnözők elkerüléséhez pedig éberséget kívánva üdvözli:

Bóday Pál
Macskaárvaház Alapítvány

Kapcsolódó anyagok:

A fertő-tavi fecskevédelemért állt bíróság elé Udvaros Dorottya

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás