Hirdetés
(X)

Az Ecomondo, az Italian Exhibition Group nemzetközi szakkiállítása hat területen a körforgásos gazdaságot szolgáló ipari technológiák és szolgáltatások számára november 7. – 10. között 26. alkalommal nyitja meg kapuit az olaszországi Rimini Expo Centre-ben.

A hulladék hasznosításától a további erőforrások előállításáig a talaj és az agrár-erdészeti és élelmiszeripari ökoszisztémák regenerálásáig, a biomasszából nyert energiától a hulladék másodlagos nyersanyagként való felhasználásáig. És még ennél is több: a teljes integrált vízkörforgás és a környezeti monitoring, a tengerek és a vízi környezet védelme az emberi létfenntartás, és a gazdasági tevékenységek szempontjából lényeges funkciójukban.

A VÍZELLÁTÁSI LÁNC ÉS A SAL.VE AZ ÖKOLÓGIAI SZOLGÁLTATÓ JÁRMŰVEK SZÁMÁRA

Hulladék mint erőforrás, területek és talajrestauráció, körkörös és regeneratív biogazdaság, bioenergia és agrárökológia, vízkörforgás és kék gazdaság, környezeti monitoring és ellenőrzés: ezek lesznek az Ecomondo 2023 tematikus kiállítási területei. Ezek közül és mellett két ágazatot emelnek ki: a “Víz” speciális területet és a SAL.VE új kiadását (az ANFIA-val partnerségben).

A KIEMELT KÖRZETEK A KÖRFORGÁSOS GAZDASÁGI PROJEKTEK SZÁMÁRA

Az Ecomondo helyet biztosít az Expo Centerben három ipari körzet számára, amelyeknek a Környezetvédelmi és Energiabiztonsági Minisztérium (MASE) zöld utat adott a 160 “jelzőtáblás” körforgásos gazdasági projekthez való hozzájárulással. Így Riminiben lesz a WEEE kerület, amely kifejezetten az elektromos és elektronikus berendezésekből, fotovoltaikus panelekből és szélturbinák lapátjaiból származó hulladékok újrahasznosítására szolgáló új rendszerekre és az újrahasznosítási technológiákra összpontosít. A PAPÍR kerületben a COMIECO-val együttműködve a papír és a karton gyűjtésére, logisztikájára és újrahasznosítására szolgáló rendszerekre összpontosítanak. Végül egy tematikus útvonalat szentelnek a műanyaggyártásnak, amelynek középpontjában az újrahasznosítási rendszerek és a tengeri hulladékok állnak.

TEXTILHULLADÉK, ÖKODIZÁJN ÉS AZ ELLÁTÁSI LÁNC FENNTARTHATÓSÁGA

A textilipart olyan kulcsfontosságú értékláncként azonosították, amelyre az Európai Unió intézkedéseket irányzott elő a fenntarthatóság, a körforgás, a nyomon követhetőség és az átláthatóság előmozdítása érdekében. Kulcstényezők a környezetbarát tervezés követelményei, a gyártói felelősségvállalási rendszerek és a címkézési rendszerek. Riminiben nagy hangsúlyt kap a teljes ellátási lánc: a gyártástól a fogyasztás utáni időszakig.

BIO VÁROSOK: CIRKOLÁRIS ÉS EGÉSZSÉGES

Az Ecomondo és a K.EY elváltak egymástól a vásárnaptárban, de az okos város, amely hagyományosan a megújuló energiák tere, a “fenntarthatóság” és az “egészséges” kategóriába is besorolható. A körkörös és egészséges városok projekt éppen ezt teszi, megújítja a várost, zöldebbé és hatékonyabbá teszi a víz-, élelmiszer-, szennyvíz- és hulladékgazdálkodást.

ECOMONDO ÉS START-UPOK, KÜLDETÉS: INNOVÁCIÓ

Az Ecomondo mint az innovatív projektek inkubátora és elősegítője: az új keleti bejáratnál található Start-Up és Scale-Up innovációs területet visszaadják és tovább bővítik. A vállalatok és a befektetők új és nagyobb platformot kapnak a párbeszédre, hogy az innovatív vállalkozások új generációját ápolhassák.
A 2023-as kiadásra több mint 50 induló vállalkozást várnak Riminibe. Az IEG és az ITA-Olasz Kereskedelmi Ügynökség az ART-ER (Territorial Appeal Research, Emilia-Romagna regionális ügynöksége) és a Confindustria fő partnereivel, valamint az ANGI-val (Fiatal Innovátorok Országos Szövetsége) való együttműködés mellett a kezdeményezés előmozdításában is részt vesz az átfogó innováció előmozdításáért.

KÉK GAZDASÁG: CIRKULÁRIS ÉS REGENERATÍV

A halászattól és az akvakultúrától a kikötők és partvonalak regenerálásáig és a tengervíz-sótalanítási technológiákig: a kék gazdaság magában foglalja az olasz és a mediterrán tengeri erőforrások fejlesztéséhez kapcsolódó valamennyi hagyományos és új gazdasági ágazatot.

Ecomondo 2022

ECOMONDO, EGY FEJLŐDŐ ESEMÉNY

A 2023-as eseményben az Ecomondo élvonalbeli témákat fog vizsgálni. Az ezredfordulósok és a Z generáció jelentős érzékenységet mutat a környezetvédelem iránt, és az IEG rendezvénye az ötletek platformjaként működik, hogy formát adjon a mai technológiai kutatásoknak és megteremtse a holnap munkahelyeit. Tudáscsere, hozzáférés kutatási pályázatokhoz és európai finanszírozáshoz: Az Ecomondo az új generációkat szólítja meg, hogy részt vehessenek az ökológiai átállásban.

A KONFERENCIA PROGRAMJA ÉS ESEMÉNYEI

Az Ecomondo a Bolognai Egyetem professzora, Fabio Fava által vezetett műszaki-tudományos bizottság égisze alatt, a rendezvény fő intézményi és technikai partnereivel, valamint az Európai Bizottság, az OECD, a FAO, az UfM, az EEA és az ISWA szakértőit tömörítő nemzetközi bizottsággal együttműködve szervezett konferenciák és konferenciák teljes programját kínálja közösségének.

INTÉZMÉNYI PARTNEREK

A Környezetvédelmi és Energiabiztonsági Minisztérium, a Külügyi és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium és az ITA, valamint az Európai Bizottság vezetőinek növekvő részvétele mellett a rendezvény intézményi partnerei a CONAI, Utilitalia, CIB, CIC, CONAU, Assoambiente, Cisa Ambiente, a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány és a Nemzeti Zöldgazdasági Tanács, valamint a Kyoto Club, Legambiente, Federazione ANIE, FIRE, ANFIA, ISPRA, Water Europe, ISWA és WBA.

ÚTON A NEMZETKÖZISÉG FELÉ

A 2021-es évhez képest 58%-kal nőtt a külföldi látogatottság, és a következő eseményen is folytatódik a balkáni térségből, az EU-n kívüli Európából, Észak-Afrikából (Egyiptom, Marokkó, Tunézia), Szenegálból, Elefántcsontpartról, Angolából, Ghánából, Ruandából, a Közel-Keletről, valamint Kanadából, Latin-Amerikából, az Egyesült Államokból és Kínából érkező profilos szereplők bevonása. A második Africa Green Growth Forum neves nemzetközi ügynökségek, kormányközi intézmények, mint például az Unió a Mediterrán Térségért és az UNIDO, nonprofit szervezetek, köztük a Res4Africa, Business Council for Africa közreműködésének köszönhetően kerül megrendezésre, amelyek bemutatják az afrikai kontinens technológiai kereteit és a növekedés és fejlődés lehetőségeit.

Részletek:  https://en.ecomondo.com

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás