Hirdetés

A nyaraló szezon végeztével beindultak a Club Aligában zajló újabb természetpusztításokkal, lezárásokkal járó beruházások. A kikötő előtti, a Magyar Állam tulajdonában lévő, ám a Balázs Attila vezette PRO-MOT által vagyonkezelt, szebb napokat is látott közparkban pár hét alatt elképesztő pusztítás ment végbe.

A közpark jelentős részén vezetékfektetés miatt gépi földmunkálatokat végzett a vagyonkezelő, mely közben tucatnyi fa gyökérzetét vágta körbe, sértette meg a kérgüket, majd pedig lefóliázta és lekavicsozta a területet. A gyökérzet-csonkítás következtében egy fa már ki is dőlt.

A közparkban történt természetrombolásról az alábbi beszámolót írta az Aligai Fürdőegyesület

A közparkban elvégzett rombolás vélhetően összefügg a kikötő-üzemeltetés fejlesztésével is, ugyanis a héten a déli mólószár előtt kerítést húzatott fel Balázs Attila, tudomásunk szerint egy vitorlásmosó létrehozása miatt. A felépített kerítéssel egy lépésnyire került a PRO-MOT a bekerített terület teljes lezárásától, melyet egyébként a kiemelő kormányrendelet szeptemberi módosítása lehetővé tesz neki.

A kikötő előtti terület lekerítéséről az alábbi beszámolót írták >>>

A Club Aliga “fejlesztése” körüli helyzet tehát változatlan. A fejlesztések valamiért mindig újabb közterületek lezárásával és a természet elpusztításával valósulnak meg, miközben azok előnyeit csak egy nagyon szűk réteg fogja élvezi.  A kiemelő kormányrendelet szeptemberi módosításával kapcsolatban elkészült az Aligai Fürdőegyesület szakmai értékelése, melyet hamarosan publikálni fognak.

fapusztítás Club Aliga kikötő előtti közpark forrás: Aligai Fürdőegyesület

A Club Aliga  hajdani MSZMP pártüdülőt tulajdonló Pro-Mot Hungária elnevezésű cégben meghatározó tulajdonrészt szerzett Bayer Property Zrt. – melynek ügyvezetője Balázs Attila – ajánlatot tett Balatonvilágos önkormányzatának új településrendezési szerződés megkötésére – írta korábban a narancs.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás