Hirdetés
(X)

A szelektív hulladékgyűjtés nem csak a hulladékgyűjtő konténerek használatából és a lakosság felelős gyűjtéséből áll, emellett nagyon fontos, hogy működőképes legyen az egész hulladékhasznosító rendszer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Papír újrahasznosítása

A szelektíven gyűjtött hulladékokat az elszállítást követően utólag, válogatóműben átválogatják, majd a hulladékhasznosító üzemekbe kerülnek. Ezt követően mindegyiknek – a típusától függően – más-más eljáráson kell keresztül mennie.

A papír útja az újrahasznosítás felé

Az újrahasznosítás alapfeltétele az, hogy a hulladékpapír szennyezettség mentes legyen. A papírhulladékokat először anyaguk szerint – újság-kartonpapír, többrétegű italos doboz – szétválogatják. Ezután bálázzák, majd a hulladékpapírból a papírgyártás folyamatával újra papír alapanyagot készítenek. Az újra papír alapanyag elkészítésével 75 százalékos víz és több mint 50 százalékos energia megtakarítást lehet elérni, és nincs szükség hozzá adalékanyagokra sem.

Hozzájárulhat az újrahasznosításhoz, ha szelektíven gyűjti a papírt és ha ”újra-papír” termékeket választ.

Tudta –e…?
Hogy a második világháború után MÉH (Melléktermék- és Hulladékhasznosító Vállalat) néven állami vállalatot hoztak létre.
Társadalmi munkaakcióknak is többször volt a tárgya például apapírgyűjtés, ami megmaradt szinte napjainkig.

További információkért látogassa
a www.fkf.hu és a www.hasznoshulladek.hu oldalakat!

     

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás