Hirdetés
Forrás: nol.hu

Madárürülék okozta a legutóbbi üzemzavart a New York közelében működő Indian Point atomerőműben. A vizsgálat után madárijesztőket telepítettek a távvezeték oszlopaira és gyakoribbá tették a hálózat tisztítását.

Madárürülék okozta a legutóbbi üzemzavart a New York közelében működő Indian Point atomerőműben. Az amerikai metropolisztól 25 kilométerre lévő erőmű egyik reaktorát tavaly december 14-én kellett leállítani, mert problémák adódtak az ott termelt áramot elszállító vezetékhálózatban.

A három napig tartó meghibásodás okait feltárni hivatott vizsgálat nyomán az üzemeltető társaság, az Entergy Corporation azt közölte, hogy a vezetékekre leszálló nagy madarak okozták a gondokat. A hivatalos jelentés szerint a szárnyasok felszálláskor elpottyantott ürüléke a feszültség alatt lévő vezetékre hullva a hálózatban zárlatot, a madaraknak pedig akár halálos áramütést is okozhatnak.

 

  A vizsgálat után az Indian Point vezetői madárijesztőket telepítettek a távvezeték oszlopaira és gyakoribbá tették a hálózat tisztítását.  

Az erőművel korábban többször is volt probléma, nem csak a vezetékekkel. Ennyit a biztonságos nukleáris energiáról.

Radioaktív gubanc New York mellett

Radioaktív gubanc New York mellett

Radioaktív anyag szivárgott a talajvízbe New York mellett egy atomerőműből, a kormányzó azonnali vizsgálatot rendelt el az extrém magas mérési adatok miatt, írta az index. Az atomerőmű körülbelül 60 kilométerre van New York belvárosától, és már sokadszor van vele gond.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás