Hirdetés

Az LMP feljelentése nyomán a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság megindította a nyomozást a balatonfenyvesi kikötő ügyében. A rendőrség közlése szerint védett területet jelentős mértékben megváltoztatva elkövetett természetkárosítás gyanúja miatt indították meg az eljárást. Víz nincs, iszap annál több a balatonmáriafürdői strandokon.

A párt fellépésének eredményeként tehát megmaradt az esély arra, hogy a szomszédos szabadstrand tönkretételével ne tudja lehetetlenné tenni több ezer ember pihenését egy fölösleges, csupán gazdasági érdekeket szolgáló gigaberuházás.

Balatonfenyvesen egy yacht-kikötő épül, úgy hogy akár 4 hektár tóterületet egyszerűen bekebelezhet, közvetlenül a szabadstrand mellett.

A kikötő működtetéséhez mintegy 65.000 m3 iszap kotrása és elhelyezése is szükségessé vált. Ez egy darabig a kiadott engedélyek alapján történt, de most például tavasztól már a szomszédos szabadstrandot árasztják el a kikötőből kikotort iszappal. Ráadásul számítani lehet arra, hogy bizonyos mennyiségű kotrásra minden évben sor kerül majd.

Az LMP szerint a kikötő jelenlegi formájában való megépítése törvényellenes, ráadásul mára közvetlenül fenyegeti a szabadstrandon pihenni vágyó emberek jogait. Az LMP ezért újfent feljelentést tett, mely nyomán megindult a nyomozás.

A Balatonfenyvesre tervezett kikötő ugyanakkor azt bizonyítja, hogy a Fidesznek már a teljes Balaton tönkretétele sem nagy ár azért, hogy ártson a természetnek és a magyar embereknek.
Budapest, 2016. április 14. Szél Bernadett, az LMP társelnöke   

  Rendezett strand, játszótérrel, új öltözőépületekkel, de a vízpart olyan, mintegy horrorfilm/Fotó: Isza Ferenc

Víz nincs, iszap annál több a balatonmáriafürdői strandokon.

A fekete sár ellep mindent, és a vízpart bűzlik a mocsárszagtól. A nyaralótulajdonosok és az itt élők aggódnak, hogy végleg odalesz a vakáció, mert egyelőre nincs semmi jele, hogy a hivatalok orvosolni akarnák a bajt. Pedig mindenki tudja, mit kellene tenni: elvinni ezt a töméntelen sártengert. Barbarics István 35 éve itt tölti a nyarakat, de ilyet azelőtt sosem látott. Az iszap máskor is jött, de kotorták, karbantartották. Tavaly ősszel azonban történt valami, és a sár megállíthatatlan invázióba kezdett. Folytatás és képgaléria a blikken >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás