Hirdetés

Hogyan lehet az, hogy miközben új épületeket építenének a Városligetbe, azt is állítják, hogy nő a zöldfelület nagysága? „A park zöldfelülete a jelenlegi 60 százalékról 65 százalékra nő” – állítja a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. Közben azt is lehet tudni, hogy a park beépítettsége nem csökken, hanem a jelenlegi 5,7%-os beépítettség 7%-ra nő.

Tehát azt még maguk a projektgazdák sem tagadják, hogy igenis több és nagyobb épület(ek) lesz(nek) a Városligetben, ha megvalósul a projekt.

Hogyan lehetséges az, hogy a két állítás egyszerre tud teljesülni? Hogyan lesz egyszerre nagyobb a park zöldje úgy, hogy még egy múzeumi negyed is elfér majd benne?

Ez a kérdés foglalkoztatja leginkább a ligetért aggódó budapestieket, akiknek túlnyomó többsége finoman szólva nem dobott hátast attól, hogy a kormány feltúrná a város legrégebbi közparkját azért, hogy elköltsön egy meglehetősen homályos koncepcióra 200 milliárd forintnyi közpénzt.

A Greenpeace által megrendelt közvélménykutatás júniusból. (Forrás: Medián/Greenpeace)

Ha nem is hiszünk el mindent a Medián által a Greenpeace megbízásából készített felmérésnek, amely azt mutatta, hogy a városlakók 86%-a ellenzi a projektet, ha az fák kivágásával és új épületek felhúzásával jár, higgyünk a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. által megrendelt felmérésnek:

„A Városliget használóinak 69 százaléka az Ipsos reprezentatív közvélemény-kutatása szerint egyetért azzal, hogy új, korszerű intézmények kerüljenek a ligetbe, ha közben a park zöldfelületét is fejlesztik és növelik.”

Az még ebből a kutatásból is kiderül, hogy a budapestiek csak akkor fogadják el pozitívumként a beruházást, ha attól jobb, azaz zöldebb lesz a park: 

 

Ha közben. (Forrás: Liget projekt/Ipsos)
De még egyszer: hogy tud nőni egyszerre a beépítettség és a zöldfelület? Mi itt a trükk? A 444.hu ezt  mutatja be:   1. trükk: Szüntesd meg a parkot!

 Ligetes agymosoda közpénzből

Ligetes agymosoda közpénzből

Közel 400 millióból dicsérheti a Liget projektet Rogán Antal szomszédjának cége. A napokban jelentette meg és juttatta el a postaládákba a Városliget ZRT a Ligetváros elnevezésű tájékoztató jellegű kiadványát. A Ligetváros újság alcíme a szokásos szlogenjük: Megújul a park, nő a zöldfelület. Alaposan átolvasva a kiadványt egyértelmű, hogy a Liget – projekt mögött erős gazdasági érdekek húzódnak meg, igaz szépen elbújtatva a sorok között.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás