Hirdetés

Budapesten hó esett a jégre, majd megint csak ónos eső esett a hóra. A fővárosban továbbra sem múlt el a veszély, de a legsúlyosabb ónoseső-helyzet az ország középső-déli részén várható.

Megfontoltan lehet csak közlekedni Budapesten ma hajnalban, miután tegnap este hó esett az ónos esőre, majd az éjszaka ismét ónos eső öntözte a kialakult hóréteget.  Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint az elkövetkező órákban különösen az ország középső részén kell még sok ónos esőre számítani, de az ország északkeleti és délnyugati csücskét leszámítva mindenhol esélyes az ónos eső.

Győr-Moson-Sopron, valamint Komárom-Esztergom megyére a várható havazás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.  Ma napközben a havazás az Északi-középhegység egy részére szorul vissza, másutt jellemzően ónos eső valószínű.

 

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.02.01. szerda éjfélig

Jelentős mennyiségű ónos eső, északon havazás

Szerda éjfélig az Északi-középhegység térségében a legtöbb helyen további lepel-5, néhol esetleg 10 cm hó valószínű. A Soproni-hegységben, illetve az északnyugati határvidéken is eshet 3-5 cm körüli hó.

Az ország döntő részén (a kb. Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre, kivéve a Tiszántúl keleti részét, és a Dunántúl északnyugati részét) jelentős mennyiségű (több mm) ónos eső várható. Szerda hajnaltól előbb a Dél-Dunántúlon, majd a Dél-Alföldön is a nagy területű ónos esőt kezdetben még csak néhol, majd egyre nagyobb területen eső váltja fel a tovább emelkedő hőmérséklet miatt. Szerda napközben az ónos eső a Győr-Debrecen vonaltól északra lévő területre kezd visszaszorulni. Éjfélig nagy mennyiségű ónos csapadékra van esély kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegység déli előterében (a mennyisége elérheti az 5-10 mm-t is). Estétől jelentős ónos eső hullhat az Északi-középhegységben is (várhatóan több mm).

2017.02.01. 05:27 Országos Meteorológiai Szolgálat

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás