Hirdetés
Forrás: index.hu

Ma Budapest is csatlakozik ahhoz a Washingtonból induló, időközben világméretűvé nőtt kezdeményezéshez, ami a Donald Trump tudományellenes intézkedéseire reagálva, a tudomány melletti színes és pozitív hangvételű kiállásra biztatja a tudósokat, kutatókat, tudománypártolókat, tanárokat és lelkes érdeklődőket. A bicikliseké lesz ma Budapest – változik a BKK közlekedése!

“Bár az eredeti kezdeményezés Washington D.C.-ben a Trump adminisztráció tudományellenes intézkedései nyomán indult el, különös tekintettel a globális klímaváltozással kapcsolatos tagadó álláspontra, meggyőződésünk, hogy a világon mindenkinek van oka arra, hogy felhívja a figyelmet a tudomány értékelésének fontosságára, illetve ignorálásának veszélyeire” – fogalmaznak a szervezők.

Januárban írtuk
, hogy Donald Trump amerikai elnök igen energikusan látott munkához, és Obama emblematikus vívmányainak eltörlése mellett mintha az éghajlatváltozás lenne leginkább a bögyében. Beosztottjai már korábban is listázni próbálták a kormányzati klímakutatókat, most pedig arra utasították a környezetvédelmi hivatal munkatársait, hogy minden klímaváltozással foglalkozó mondatot tüntessenek el a hivatal honlapjáról.

Az április 22-ére, a Föld Napjára szervezett  “March For Science Hungary – Séta a tudományért” című rendezvény  délután fél négykor kezdődik. A korábban kihirdetett program az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás miatt módosult az alábbiakban:

15:30: Gyülekező a Magyar Tudományos Akadémia előtt. Nyitóbeszédet mond Dr Györgyey János növénybiológus, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont kutatója.

16:00: A menet elindul a Dorottya utca – Vörösmarty tér – Váci utca útvonalon a Fővám térig.

17:00: Várható érkezés a Fővám térre. Beszédet mond Palugyai István, a Tudományos Újságírók Klubja örökös tiszteletbeli elnöke, a Tudományos Újságírók Világszövetségének korábbi elnöke, 2016-ig a Népszabadság tudományos rovatának vezetője. Bemutatót és beszédet tartanak a TudÁShow képviselői.

17:30: Az esemény várható befejezése.

  •  
  •  

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás