Hirdetés
Forrás: mno.hu

Jogsértő a Közbeszerzési Hatóság szerint a Római-parti mobilgát tervezésének közbeszerzés nélküli kiszerződése a Fővárosi Csatornázási Műveken keresztül a Tér-Team Kft.-nek – írta Jávor Benedek a Párbeszéd EP-képviselője a hatóság tájékoztatása alapján a Facebook-oldalán.

A politikus azért fordult a Közbeszerzési Hatósághoz, mert szerinte a tender nélküli szerződés sértette a közbeszerzési jogot. A hatóság most jogorvoslati eljárást kezdeményezett, és november 27-én el is indította azt a Közbeszerzési Döntőbizottságnál. Jávor Benedek szerint, ha a tervezési szerződés semmis, akkor új közbeszerzést kell kiírni, majd újra kell tervezni a projektet, az új tervek pedig azt is jelenthetik, hogy a változások miatt új engedélyezési eljárást kell lebonyolítani. „Vissza a start mezőre” – tette hozzá az EP-képviselő.

A politikus a közösségi oldalán üzent a főpolgármesternek. Azt írta: „Kedves Tarlós István, nem lenne egyszerűbb most már végre normálisan nekiállni ennek az egésznek, és nem egy néhány befektető érdekeit képviselő félnáci álcivil szervezet javaslatait átnyomni a fővárosi közgyűlésen, majd törvénytelenül erőltetni a megvalósításukat, hanem érdemi szakmai elemzés és társadalmi egyeztetés nyomán megoldást találni?”

 

Ami az ügyet illeti: a mobilgát tervének elkészítésére az önkormányzat a Fővárosi Csatornázási Műveken (FCSM) keresztül a Tér-Team Kft.-nek adott megbízást, abból kiindulva, hogy az FCSM a főváros saját cége, tehát nem kell megpályáztatni, a csatornázási vállalat pedig bárkit bevonhat alvállalkozóként.

Egyre zavarosabb a Római-parti mobilgát saga

Egyre zavarosabb a Római-parti mobilgát saga

Folyik az engedélyezés, de nincs kész a megvalósíthatósági tanulmány. 3 hónapos határidőre szerződtek februárban, de a mai napig nem készült el a megvalósíthatósági tanulmány és a költség-haszon-elemzés a partélre tervezett mobilgát-projekthez.

Miközben Tarlós István főpolgármester itt-a-piros-hol-a-pirost játszik a népszavazással, vagy ha kell, szemrebbenés nélkül ignorálja saját korábbi ígéretét, vagy éppen cáfolja önmagát, a partéli mobil gát engedélyeztetése tempósan halad. Ráadásul kiemelt beruházásról van szó, az eljáró hatóságoknak rövid határidőre kell határozatot hozni, és az esetleges fellebbezések nem akasztják meg az eljárást.

Kapcsolódó anyagok:

Eljárást indítottak a római-parti mobilgát tervezőjével szemben

Tarlós nagy római-parti operettdemokráciája

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás