Hirdetés

Csárdi Antal, akinek standján tudtommal sohasem vásároltam van közös történetünk. A Budapesti Vegyiművek Illatos úti telephelyének talaj- és talajvíz-szennyezésével kapcsolatos mérések magyarázatáért vitt el szakértőként a ferencvárosi önkormányzat tárgyalására. Akkor már a főváros képviselője volt. Ne vesszünk el most ebben az ügyben, amely Baranyi Krisztina későbbi győzelméhez is hozzájárul. Tény, hogy Bácskai (polgármester) szaki válasza, ami a véleményemre vonatkozott igazolta, hogy az önkormányzati politika cinizmusára nem lehet a jövőben időm. A cirkuszi produkció nem az én műfajom.

Csapjunk bele, akkor a tényekbe. Csárdi Antal – kilépett az LMP-ből (Vágó Gábor , Keresztes László Lóránt, Schmuck Erzsébet után) és kilép majd a frakcióból is (Keresztes innen nem lépett ki) és éri ezért komoly vesztesség a maradókat, mert az LMP parlamenti képviseletének (amit a DK segítségével ért el) megszűnését jelenti a lépése. Nem történt azonban semmi, az LMP választói 1% alá csökkentek; itt már nincs sem hepe, sem hupa. A Schmidt-család tagjaként a Vigadó Irodaházból (az Agrárminisztérium bérli) 2027-ig jelentős hasznot húzó Ungár Péter már régen jövőtlenné tette a benne reménykedő (a zöldeknek is van saját oligarchája), őt vezetővé választó LMP-t. Nyilván az LMP számítgató vezetőit is jellemezte a dilettáns politikusi minőség. Szerintem mindenki látta a lepukkanást. Ungár kezdetben zseniálisnak minősített húzása Vitézy Dáviddal (Orbán nem vér-szerinti rokona) mára visszájára fordult. Egy hajdan politikus ismerősöm szerint ez az akció kimeríti a politikai kalandorságot. Nos, írjuk körül ezt az egyszervolt kártyavárat, ami szemünk láttára omlott össze. Kérdés csak az, hogy személy szerint kiket temetett maga alá, mert mintha itt egy ideje többféle figura is guberált volna. Van olyan, akinek képet is mutattak róluk: Csárdi képviselőnek.

Csárdi Antal a Telex interjúban

(forrás)

2024. október 20. Csárdi Antal FB-lap: „Ma szomorúan kell szembenéznem azzal a ténnyel, hogy kibékíthetetlen ellentét van az LMP és az én politikai alapértékeim között.”

Csárdi Antal 2024.október 20-án a 444.hu-nak: „A szememben az LMP megszűnt ellenzéki pártnak lenni. Ez nem csak úgy lóg a levegőben: egy számomra rendkívül megbízhatónak tartott személytől eljutott hozzám egy olyan bizonyíték, ami igazolja, hogy még azelőtt [március 19 előtt – ekkor jelentette be az LMP Vitézy támogatását], hogy a kongresszus döntött volna a Vitézy-projektről, előrehaladott egyeztetések zajlottak Rogán Antal, Vitézy Dávid és a párt vezetése között […] …forrásvédelem miatt nem beszélhetek. Ha most ezt teljes nyíltsággal elmondanám, akkor beazonosítható lenne a forrás, és ezt nem engedhetem meg magamnak […] Az az ellenzéki párt, amelyik a saját választási stratégiáját egyezteti a kormánypárttal, különösen abban a politikai helyzetben, amiben ma Magyarország van, teljes mértékben vállalhatatlan […] A hozzám eljutott anyag tartalma egzakt módon igazolja ezt az állítást […] …ő [Ungár úr] annyit válaszolt, hogy »én nem ültem le Rogánnal egyszer sem.« Azt feleltem, »nem is állítottam, hogy te leültél vele.« […] Nem tagadta, sőt, hozzátette, hogy egy nem LMP-n belüli, politikában mozgó embertől már hallott az anyagról, de ezzel én már nem foglalkoztam. Elmondtam, hogy ez van, itt a vége […] Jelen pillanatban nem veszek részt semmilyen szerveződésben, de nem állítom, hogy ez így is marad. A Dunával [értsd egyesület, párt] kapcsolatos találgatásokat viszont a pletykák szerint Ungár Péter gerjeszti.”

Vitézy Dávid támogatását Ungár Péter a magánvagyonából fedezte Fotó: Vörös Szilárd

Fotó: Vörös Szilárd

Csárdi Antal 2024. október 21-én a Telex-nek: „…16-án [szeptember] léptem ki a pártból, és hogy egyébként ennek a folyamatnak az lesz a vége, hogy a frakcióból is kilépek […] Gyakorlatilag egy fotóról van szó, és azt gondolom, hogy ennél többet nem nagyon szívesen mondanék erről az anyagról… […] …ez mindenképpen március előtt készült még azelőtt, hogy a Vitézy Dávid a LMP jelöltje lett volna… […] Nóvum, ha szabad így fogalmazni, hogy egy ellenzéki párt a kormánypárttal stratégiát egyeztet […] …rendkívül kellemetlen volt Szentkirályi Alexandra visszalépése [június 7-én]. Nem emlékszem, hogy az Rtl Klubnak vagy a 24.hu-nak nyilatkoztam […] Péter [Ungár] is felháborodásának adott hangot, a Vitézy Dávid kampányfőnöke is […] …én meg álltam, hogy de miért? […] Én azt gondolom, hogy teljes jóhiszeműen és jó szándékkal döntöttünk Vitézy Dávid mellett, és én higgye el nagyon szégyellem magam, hogy ez lett a történet vége […] Egy őszi parlamenti nap volt, meg nem mondom hányadika, de ugye szeptembert jelent és én nagyon kuncogtam otthon késő este a feleségemmel, amikor olvastuk ezt a nem is emlékszem pontosan a sorrendet, de valami Hadházy, Karácsony, Csárdi névvel [Duna-egyesület] volt az egész felvezetve és mondtam hogy ez tuti a Peti. Küldtem is neki egy üzenetet, hogy beszéljünk róla, mert ezen jót kacagtam.”

Orbán Viktor és Szentkirályi Alexandra a Fidesz-KDNP cél előtt visszalépő főpolgármester jelöltje

(forrás)

2024. október 21. Csárdi Antal a Magyar Hangnak: „Azt látom, hogy Ungár Péter már legalább egy éve próbál felépíteni egy LMP utódszervezetet. Jelen pillanatban azt látjuk, hogy ezt Podmaniczky Mozgalomnak fogják hívni, egyértelműen lehet látni. Maga a főpolgármesteri kampány is bemutatta, hogy a résztvevők már nem abban érdekeltek, hogy az LMP-t vigyék tovább, hanem megpróbálják magukat eltávolítani az egykor szebb napokat megélt párttól, és próbálnak egy olyan történetet felrajzolni, mintha egy LMP-től teljesen független szerveződés jött volna létre. Ennek eszköze, többek között Vitézy Dávid.”

Horn Gábor és Komlódi Gábor az Egyenes Beszédben

Reakciók 2024. október 21-én az ATv Egyenes Beszédben: Komlódi Gábor: „…egészen biztos a választási akarat befolyásolására alkalmas, megtévesztő magatartásnak minősíthető, hogyha valaki azt állítja magáról, hogy ő nem valamelyik pártnak … és innentől is ez az utolsó gondolatom ebben a körben, hogyha ilyen súlyos állítást tesz valaki, akkor mindenképpen elő kell rukkolni… […] …nem voltak olyan nagyon régen a fővárosi önkormányzati választások, ahol azért Csárdi Antal nagyon nagy mellszélességgel támogatta egyébként Vitézy Dávidot és én értem, hogy most lettek bizonyítékai, de hogyan? Mindannyian gondoltuk, amikor […] visszalépett a fideszes Fidesz-jelölt, hogy elképzelhető ez valami koncepciónak a része.”   Horn Péter: „…azok is, akik Karácsony Gergely politikájával nem értettek egyet és egy független a Fideszhez nem tartozó jelöltet szerettek volna támogatni [ez volt Vitézy]. Itt most ez a fajta imázs sérült meg azáltal, hogy ezt kérdőjelezik meg. Most már mondjuk úgy, hogy majdnem hivatalosan.”

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) frakcióvezető szörnyen intelligens reakciója az ügyre Fotó: Knap Zoltán blikk

Fotó: Knap Zoltán

Van tehát egy politikus (Csárdi Antal), akit meggyőzött egy kép (vagy hanganyag, esetleg dokumentum), amit mintha előtte tagadott volna, hogy ilyen nincs a birtokában. A pendrive megsemmisítve! Higgyünk, ha akarunk. És honnan tudja róla, hogy 2024. március 19 előtt készült a fotográfia? A file dátuma a bizonyíték? Nyilván, ügyetlenül ködösít. Viszont így is súlyosan terhelően nyilatkozik Vitézy Dávidról, Ungár Péterről és Rogán Antalról, akik még tételesen nem tagadtak (amit olvashatunk tőlük szimpla hárítás, egy kicsit talán infantilis is) és Csárdi ezért kilép az LMP-ből (a dakota tehát érzékelte a kihűlt ló státuszát), aminek ismertségét köszönhette. Nehezen tudom elhinni, hogy a képviselő színészkedik, hogy konspirál. Én egyenes embernek ismertem meg. A dominók túlságosan logikusan sorakoznak egymás mögött, amit nem igazgatott. Kétségtelen, hogy Föld gravitációs viszonyai között dőlni kellene az egész sornak, de hát, azért ez a békepárti Orbán-éra. Itt van, ami úgy marad, például a politika is. Vajon hány fecske csinál mégis nyarat?

Darvas Béla

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás