Arborétumok Napja 2019

2019. május 19. - 2019. május 19.

Helyszín: Szarvasi Arborétum

Programok

Szeretettel várjuk Önt 2019. május 19-én, vasárnap az Arborétumok Napja programjaira a Szarvasi Arborétumba. 11.00 Nordic Walking túra /túravezető: Kocsis István – NW tréner/ 14.00 A Szarvasi Város és Környezetvédő Egyesület által lebonyolított KÖRNYEZETTUDATOS TÉMANAPOK, VALAMINT A ZÖLD LEVÉL GYŰJTŐPROGRAM PEPI MANÓ KERTJÉBEN című – Zöld Forrás támogatási pályázat –  projektzárója /dr Váradi Lászlóné beszámolója/ 14.15 “Botgyaloglás”, a stressz – űző tevékenység jótékony hatásai / Kocsis… Tovább »

A Szarvasi Arborétum projektnyitó sajtóbejárása

2018. szeptember 13.

Helyszín: Szarvasi Arborétum

Sajtótájékoztatók

Tisztelettel meghívjuk a Románia-Magyarország határon átnyúló Interreg pályázat nyitó rendezvényére. A ROHU-35 számú projekt címe: “Greening Footprints” A pályázati partnerek a Szent István Egyetem Szarvasi Arborétum és a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség.

Átadták a a Pro Hortis és a Semper Vireo díjakat

2017. december 16.

Hírek

A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége fennállásának 25 éves jubileuma alkalmából Vácrátótra, a Nemzeti Botanikus Kertbe összehívott Ünnepi Közgyűlésen 2017. dec. 13-án először adta át a Szövetség szakmai díjait.

Újra életre kelnek védett növényeink

2017. május 31.

Hírek

A Pilisi Parkerdő Zrt. az ELTE Füvészkerttel ismételten megkötött szakmai megállapodásával folytatja a Magyarországon őshonos növények megőrzéséért végzett tevékenységét. Budapest belvárosából 42 védett növényfajt telepítenek a Pilisi Parkerdő Bertényi Miklós Füvészkertjébe.

Arborétumok Napja

2017. május 29.

Helyszín: Visegrádi Erdészet, Apátkúti Vadászház

Sajtótájékoztatók

A Pilisi Parkerdő Zrt. az ELTE Füvészkerttel kötött szakmai megállapodásával új korszakot nyit a Magyarországon őshonos növények megőrzéséért folytatott tevékenységében. Az együttműködés ünnepélyes aláírásán túl az esemény résztvevői szakmai előadásokat hallhatnak a füvészkertekben zajló tevékenységről, a biodiverzitásról és a védett növényekről, majd szakvezetés során járhatják be a Bertényi Miklós Füvészkert semmivel sem összehasonlítható flóráját.

Cisztereké lett a Zirci Arborétum

2014. május 13.

Hírek

Két éve Fazekas Sándor miniszter még vehemensen cáfolta, hogy a ciszterci apátságnak kívánnák adni a nemzeti parki kezelésben lévő zirci arborétumot. Aztán Orbán Viktor 2013 májusában zirci kampánykörútján a rendnek ígérte az akkor tetemes uniós és hazai forrásból rehabilitált arborétumot. Közben a parlament kibővítette az egyházakkal az ingyenes vagyonjuttatásra jogosult szervezetek körét, így tegnaptól az… Tovább »

Arborétum ajándékba: még törvénytelen, de már írják a jogszabályt!

2013. június 13.

Hírek

A Párbeszéd Magyarországért szerint meg kell állítani a természeti értékek osztogatását és azt, hogy a törvényhozás Orbán Viktor aktuális ötleteinek kiszolgálója legyen. A védett zirci arborétum egyházi kézbe adását ígérte meg a kormányfő. A tulajdonosváltásnak nincs ugyan jogszabályi alapja, de a szakminiszter cinikus reakciója szerint ezt majd a kétharmad megoldja.

Kitakarították a Gödöllői Arborétumot

2013. május 29.

Hírek

200 tonna zöldhulladékot és 100 tonna szemetet szállított el a Gödöllői Arborétumból és környezetéből a Pilisi Parkerdő Zrt. A 350 hektáron 15 km utat tettek rendbe, lenyesték a belógó ágakat, eltávolították a veszélyes fákat.

Megújul az Erdőtelki Arborétum

2012. október 11.

Hírek

Komplex élőhely-rehabilitáció kezdődik Magyarország örökzöldekben leginkább bővelkedő arborétumában, a Heves megyei Erdőteleken.

Tér-idő: arborétumok és botanikus kertek

2012. május 22. - 2012. május 23.

Helyszín: Kossuth adó

Programok

Tér-idő  2012 május 22    Kossuth adó 14.35. – 15.00 A kert kerítéssel körbevett földterület. Mindegyik kertben közös, hogy emberi kéz ültette bennük a növényeket, és fizikailag jól körülhatárolhatóak. Élőhely gyűjtemények, Noé új bárkái, élő múzeumok, génbankok, tudományos és oktató műhelyek, tudásközpontok. Az arborétumokról és botanikus kertekről szóló sorozatunk első részében május 22-én a biológiai… Tovább »