Egyre többen támogatják a városi autóforgalom korlátozását

2024. január 26.

Hírek

A kormánypárti politikusok bőszen támadják a budapesti városvezetést amiatt, hogy az autósokat át akarja szoktatni a tömegközlekedésre, ám nem csak a magyar fővárosban gondolkodnak arról, hogy mérsékelni kellene a környezetszennyező személyautók városi használatát.

Kevesebb autó kellene! Orbán a zsákutcás irányt választotta

2024. január 24.

Hírek

Az 1900-as évek első felében széles tömegek számára vált elérhetővé a mobilitás új élménye. Akkor még senki nem gondolta, de mára a fenntarthatatlanság egyik iskolapéldájává vált. Magyarországon az elmúlt 13 évben 1 millióval nőtt a személygépkocsik száma, és már eléri a 4,1 millió darabot, melyből csupán 43 ezer darab a tisztán elektromos.

A német állam villanyautó támogatása “bűnösen drága ajándék az autóiparnak”

2022. május 10.

Hírek

Akár 4 millió forintnyi összeget is adhat a német állam villanyautó vásárlására. Német környezetvédő szervezetek ellenzik az e-autók vásárlásának ösztönzésére adott állami támogatások megemelését és meghosszabbítását. Ehelyett klímavédelmi okokból kevesebb autóval járó, új mobilitási forma kiépítésének finanszírozását szorgalmaznák központ forrásokból.

A legtakarékosabb autók listája

2019. december 22.

Hírek

Egy-egy Audi, Volkswagen és Peugeot vezeti a legtakarékosabb dízelek listáját, a benzinesek között pedig a Suzuki, a Hyundai, a Kia és a Toyota van az élbolyban.

Mitől lesz környezetbarát az autó légszűrője?

2019. november 20.

Hírek

Az autó kifogástalan működéséhez nagyon fontos, hogy bizonyos feladatokat visszatérően elvégezzünk. Vannak olyan teendők, melyeket magunk is el tudunk végezni, másokat célszerű inkább szakemberre bízni. A motorolaj vagy például az olajszűrő mellett a levegőszűrő kérdése is mindenképpen figyelmet érdemel. Erre nem csak azért érdemes ügyelni, hogy az autó megfelelően működjön, hanem a motorhibák kiküszöbölésének érdekében… Tovább »

Erre figyeljen, amikor levegőszűrőt vásárol!

2019. október 20.

Hírek

Minden gépjármű tulajdonos tisztában van azzal, hogy az optimális működés érdekében bizonyos feladatokat időről-időre el kell végezni az autón. Ez nem csak a közlekedés biztonságát szolgálja, hanem azt is, hogy sikerüljön a nagyobb meghibásodásoknak elejét venni. Mindennek előnyei tehát konkrétan pénzben mérhetőek, így nem érdemes elhanyagolni például a levegőszűrő cseréjét sem. De mégis mire érdemes… Tovább »

Visszaesett az uniós autóeladás

2019. július 18.

Hírek

Júniusban újabb visszaesést szenvedett el az európai autópiac, az Európai Unió minden nagy tagállamában csökkent a forgalomba helyezett új gépkocsik száma.