A legtakarékosabb autók listája

2019. december 22.

Hírek

Egy-egy Audi, Volkswagen és Peugeot vezeti a legtakarékosabb dízelek listáját, a benzinesek között pedig a Suzuki, a Hyundai, a Kia és a Toyota van az élbolyban.

Mitől lesz környezetbarát az autó légszűrője?

2019. november 20.

Hírek

Az autó kifogástalan működéséhez nagyon fontos, hogy bizonyos feladatokat visszatérően elvégezzünk. Vannak olyan teendők, melyeket magunk is el tudunk végezni, másokat célszerű inkább szakemberre bízni. A motorolaj vagy például az olajszűrő mellett a levegőszűrő kérdése is mindenképpen figyelmet érdemel. Erre nem csak azért érdemes ügyelni, hogy az autó megfelelően működjön, hanem a motorhibák kiküszöbölésének érdekében… Tovább »

Erre figyeljen, amikor levegőszűrőt vásárol!

2019. október 20.

Hírek

Minden gépjármű tulajdonos tisztában van azzal, hogy az optimális működés érdekében bizonyos feladatokat időről-időre el kell végezni az autón. Ez nem csak a közlekedés biztonságát szolgálja, hanem azt is, hogy sikerüljön a nagyobb meghibásodásoknak elejét venni. Mindennek előnyei tehát konkrétan pénzben mérhetőek, így nem érdemes elhanyagolni például a levegőszűrő cseréjét sem. De mégis mire érdemes… Tovább »

Visszaesett az uniós autóeladás

2019. július 18.

Hírek

Júniusban újabb visszaesést szenvedett el az európai autópiac, az Európai Unió minden nagy tagállamában csökkent a forgalomba helyezett új gépkocsik száma.

Csalóka német autós zöldülés

2019. február 3.

Hírek

Minden környezetvédelmi kampány ellenére is évről évre egyre nagyobb és erősebb autókat vásárolnak a németek. Nehezen zöldülünk, mivel már 170 lóerős egy átlagos új dízel a németeknél.

Hobbi vagy tarcsi a németeknél a villanyverda

2018. november 17.

Hírek

Íme a német környezettudatosság: vesznek egy elektromos autót is a benzines mellé. Egy jómódú országban ezt tűnik jelenleg a leginkább életszerű hozzáállásnak. Az elektromos autókat viszont igen intenzíven használják kis távokra.

Fogyasztás csökkentése kipufogógáz hőenergiájával

2018. augusztus 26.

Hírek

A BorgWarner hibrid elektromos, és plug-in hibrid elektromos járművekhez (HEV, PHEV) fejlesztett kipufogó hővisszanyerő rendszere (EHRS) idén gyártásba kerül egy észak-amerikai autógyártó üzemeiben. A kipufogógáz hőjét használják fel, melyet eddig a kipufogórendszeren keresztül hagytak kárba veszni.

Nem éri meg a drága prémium üzemanyag

2017. december 28.

Hírek

Mostanra már hozzászoktunk ahhoz, hogy a benzinkutakon többféle üzemanyagból is választhatunk: alaphelyzetben ott a normál benzin vagy gázolaj, de ha nagyobb teljesítményt vagy szerényebb fogyasztást szeretnénk elérni, akkor drágább prémium üzemanyagot is vásárolhatunk. De vajon megérik a pénzüket ezek a jelentősen többe kerülő üzemanyagok?

Egyre öregebb a magyar autóállomány

2017. március 18.

Hírek

Már több mint 3,3 milliós a hazai autóállomány, miután tavaly az először forgalomba helyezett személygépkocsik száma történelmi csúcsközelbe emelkedett. Amikor utoljára ennyi autót adtak el Magyarországon, örvendetesen csökkent a gépkocsik átlagéletkora. Most rendületlenül emelkedik. Magyarország rosszabbul teljesít.