Forradalmi méregmentesítés az outdoor szektorban

2017. február 6.

Hírek

A Gore-Tex-termékek gyártója, a Gore Fabrics 2023-ra kivonja a veszélyes PFC-vegyületeket a gyártási folyamatából, és helyettük környezetbarátabb, PFC-mentes vízálló technológiákat vezet be – jelentette be a vállalat Európa legnagyobb túrafelszerelési vásárán és kiállításán.

A te ruhád mennyire mérgező?

2016. július 15.

Hírek

Továbbra is rengeteg vegyszer van a ruhákban – még a boltok levegője is szennyezett. A Greenpeace outdoor márkák üzleteiben tesztelte a levegőt.

A Greenpeace kiszúrta a márkás túraruhák mérgeit

2016. január 25.

Hírek

Veszélyes vegyszereket talált a Greenpeace új kutatása olyan vezető túramárkák termékeiben, mint például a nálunk is kapható The North Face és Mammut. A Greenpeace új kutatása azt mutatja, hogy miközben ezek a cégek a fenntarthatóságot hirdetik, termékeiket továbbra is úgynevezett PFC-vegyületek segítségével teszik vízhatlanná. A PFC-k a környezetben tartósan megmaradó vegyi anyagok; egyes PFC-k ráadásul… Tovább »

Méregtelenítők és zöldrefestők: íme a detoxos divatcégek

2015. március 19.

Hírek

A Greenpeace nyilvánosságra hozta értékelését, hogyan állnak a divatcégek a méregtelenítéssel. A „Detox-kifutó” nevű online felületen elérhető értékelésben a szervezet aszerint értékeli a legnagyobb divatmárkákat, hogy azok milyen hatékonyan vonják ki a mérgező anyagokat a gyártási láncukból, illetve mit tesznek a vízszennyezés megállításáért.

Az Apple a legzöldebb kütyügyártó

2014. szeptember 3.

Hírek

A Greenpeace értékelte a fogyasztói elektronikai vállalatok környezeti hatásait. Az Apple vezet a Samsung és összes többi rivális előtt is, akik egyelőre nem képesek a nyomába érni. Összességükben az elektronikai vállalatok egyelőre képtelenek kezelni növekvő energialábnyomukat. Fejenként évi 7 kg. elektromos hulladékot termeltünk 2 éve, és ez a szám csak nő.

A labdarúgó-vb mocskos titkai

2014. május 19.

Hírek

A Greenpeace ma nyilvánosságra hozott új vizsgálata számos veszélyes vegyi anyagot mutatott ki az Adidas, a Nike és a Puma által forgalmazott futballruházatokban. Az Adidas ikonikus Predator futballcipői például 14-szer több PFC-t tartalmaztak, mint amit a cég saját előírásai megengednek.

A néma járvány

2014. március 27.

Hírek

Növekszik a figyelemhiányos zavarok aránya, késik az agyi fejlődés, csökken az iskolai teljesítmény, és mindez egyre jobban az ipari és mezőgazdasági kemikáliákhoz köthető. Bár sok anyagot már évekkel korábban betiltottak, mégis megtalálhatóak a környezetünkben, mert lassan bomlanak le. Ehhez a 11 vegyi anyaghoz -anyagcsoporthoz köthetőek elsősorban a gyermekek agyi károsodásai.

Luxus a méregtelenítés?

2014. február 18.

Hírek

A luxusruhák többségében igen, a Magyarországon gyártott termékben nem talált káros anyagot a Greenpeace.

A méregtelenítés nemcsak egy múló divat!

2014. január 23.

Hírek

Greenpeace-aktivisták ma a Burberry luxus ruhacég Andrássy úti üzlete előtt tiltakoztak az ellen, hogy a cég gyermekruhái káros kemikáliákat tartalmaztak.

Mérgező szörnyek gyermekeink ruháiban

2014. január 15.

Hírek

A Greenpeace új vizsgálata egy sor veszélyes vegyi anyagot talált vezető ruhamárkák gyermekeknek gyártott ruháiban és cipőiben: így pl. a Disney és a Burberry luxusmárka termékeiben, valamint hazai boltban árusított Adidas-gyerekruhában is.