Egészséges étkezési kisokos

2019. augusztus 9.

Hírek

Az étel létfontos, mert ebből nyerjük az energiát és tápanyagot egy aktív és egészséges élethez. Ez túlélésünk záloga. Ezért az ételhez jutás alapvető emberi jog, aminek mindenki számára elérhetőnek kell lennie. A FAO a helyes táplálkozásról ad tanácsokat gyerekeknek is.

A mediterrán erdőterületek 2%-kal nőttek, de…

2018. november 28.

Hírek

Nőttek a mediterrán erdőterületek, de a területükkel együtt a veszélyeztetettségük is. A klímaváltozás, erdőtüzek és a szárazság vezetnek az erdőpusztuláshoz.

Mennyit tudunk az egészséges táplálkozásról?

2018. augusztus 23.

Hírek

Az elhízás világviszonylatban csaknem megháromszorozódott 1975 óta, ami magával hozta a cukorbetegség, a szívbetegségek és egyes rákos megbetegedések elterjedését. Az egészségesebb élet érdekében az országok táplálkozási irányelveket dolgoztak ki, melyek alkalmazkodnak a lakosság szokásaihoz és lehetőségeihez. Adunk egy kis segítséget az eligazodáshoz.

Erdők és fák: egy fenntartható jövő őrzői

2018. július 23.

Hírek

Hunyja le a szemét és képzeljen el egy fát: egy édes illatú fenyőt, egy hatalmas tölgyet, vagy egy part menti szomorúfüzet. Bevillanhat egy gyermekkori fára mászás emléke, egy hintázás a szabadban, vagy a gyümölcsfák illata a kertben. Majd képzelje el ezt a fát egy hatalmas erdő részeként, ahogy a többi fával együtt beborítják az egész… Tovább »

Csúcson a haltermelés? Túl sok hajó cirkál túl kevés halért

2018. július 11.

Hírek

Tovább bővül a globális haltermelés a következő évtizedben, annak ellenére, hogy a tenyésztett állomány korábbi robbanásszerű növekedése lassul és vadon élő halak halászata kiegyenlítődni látszik –olvasható az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) új jelentésében.

Csökkent a globális élelmiszerár-index

2018. július 5.

Hírek

Idén először tapasztalható árzuhanás az alapvető élelmiszer-alapanyagok esetében a nemzetközi jegyzésekben – így reagáltak a piacok a kereskedelmi összetűzésekre és a romló termelési kilátásokra.

Globálisan növekszik a teatermelés és -fogyasztás az elkövetkezendő évtizedben

2018. június 2.

Hírek

A globális fekete tea termelés éves szinten 2,2 %-kal fog nőni a következő évtizedben. A zöld tea világtermelése akár 7,5 %-kal is bővülhet, 2027-re. A klímaváltozás miatt a hőmérsékletben és a csapadékmennyiségben bekövetkezett változások, az árvizek és aszályos időszakok gyakoribbá válása, már most is befolyásolják a terméshozamokat, a teák minőségét és az árakat.