Mennyibe kerül Putyin háborúja – Ukrajna helyreállítása, és mennyi jött eddig össze?

2023. június 23.

Hírek

Röpködnek a számok az Ukrajnának eddig nyújtott nemzetközi segélyek nagyságáról, s olyan sok a „médiazaj”, hogy nehéz pontosan megállapítani, mennyi is az annyi. Az amerikaiak egy „kisebb” könyvelési hiba miatt több mint 6 milliárd dollárral elszámolták magukat. A gazdák érdekében a FAO és a Világélelmezési Program közösen tisztítják meg a földeket a háború maradványaitól.

Bezuhantak az élelmiszer-alapanyag árak a globális piacon

2023. január 7.

Hírek

A világpiaci élelmiszerárak mutatója tovább süllyedt decemberben: az 1,9%-os csökkenéssel már a kilencedik egymást követő hónapot zárta negatívban – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közleményében.

Az erdőkárosító rovarok nyomában a soproni kutatók

2022. július 19.

Hírek

A káros rovarfajok kimutatásához, az előrejelzéshez ki kell lépni az erdőből, hiszen a legtöbb „erdei” rovarfaj a városi területekről kerül a fás élőhelyekre. Nemzetközi együttműködésben vesz részt a Soproni Egyetem az inváziós rovarfajok megjelenésének korai előrejelzésében.

Évtizedes csúcson a világpiaci élelmiszerárak

2021. november 6.

Hírek

A gabonatermelés történelmi rekordot dönthet, miközben a készletek apadnak. Új magasságokban a világpiaci árbarométer, miután 2011 júliusa óta nem látott szintet regisztráltak az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szakértői.

Legyél te is Ételmentő!

2020. október 16.

Hírek

Az élelmezési világnapra időzítve, „Legyél te is Ételmentő!” címmel jelent meg magyar fordításban egy nemzetközi felhasználásra szánt, az élelmiszer-pazarlás csökkentéséről gyermekekhez és fiatalokhoz szóló elektronikus kiadványsorozat első kötete, amely az 5-7 éves korosztályt célozza meg.

Afrikában irtják a legtöbb erdőt

2020. július 27.

Hírek

„Afrikában volt a legnagyobb az éves nettó erdőveszteség 2010 és 2020 között, 3,9 millió hektárral. Afrikát Latin-Amerika követte 2,6 millió hektárnyi erdőveszteséggel” – közölte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

Az erdők kínálnak menedéket a beporzóknak

2020. június 12.

Hírek

Az erdők és fák kulcsfontosságúak a méhek, pillangók és más beporzók munkájában, ezért az élőhelyek eltűnésének azonnal gátat kell szabni a biológiai sokféleség megóvásáért – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) új jelentésében.