A hatóságok tétlenül nézik a természetvédelmi terület beépítését a Budakeszi Álomvölgyben

2019. november 21.

Hírek

Brutális természetrombolás zajlik Budakeszin, a védett állat- és növényfajok lakóhelyeként szolgáló Álomvölgyben. A Natura 2000-es védettséget élvező terület beépítése ellen tiltakozók petíciót indítottak és tüntetni készülnek, mert a területen a természetvédelmi védettség és az ott érvényben lévő változtatási tilalom ellenére hetek óta munkagépek dolgoznak. Budakeszi önkormányzata a rendőrségtől, az ügyészségtől és a környezetvédelmi hatóságoktól várna… Tovább »

Romlik a balatoni nádasok minősége

2017. szeptember 1.

Hírek

A várhatóan ősztől hatályossá váló új balatoni nádminősítési térkép elkészítésekor a szakemberek azt tapasztalták, hogy nőtt az elmúlt években a nádasok belsejében, takarásában illegálisan kikötött horgászcsónakok, vitorlások, valamint az illegális bejárók, stégek száma a tóban.

Vegyen természetkárosító villát egy milliárdért

2016. március 14.

Hírek

Már nettó 831 millióért megveheti, aki akarja, de lesz még vele gondja az új tulajdonosnak: be kell fejezni, és ki kell fizetni a z építésügyi bírságokat is, hiszen szabálytalanul, természetvédelmi területre épült. Cserébe a villa és a kilátás is impozáns.

Kánya-hegyi abszurd

2015. március 9.

Hírek

65 méteres, ismeretlen (de mindenképpen katonai) rendeltetésű adótorony magasodik a Zemplén fölé több mint 10 éve. Az építmény máig magánterületen áll, amit a honvédség “elhasznált” a tulajdonosoktól. Évtizedes per, friss ombudsmani határozat, zavaros engedélyek, egyre több a kérdés.

Fordulat Csipak természetgyilkos villája ügyében?

2014. február 4.

Hírek

3 évvel az ügyet kirobbantó Index-cikk, és másfél évvel a nyomozás lezárása után fordulat történt az ismert ingatlanvállalkozó, Csipak Péter eddig lassan folydogáló bűnügyében: a Nemzeti Nyomozó Iroda már hivatali visszaélés miatt is nyomoz. Eközben a vállalkozó minden létező szinten támadja a Natura 2000-es védett területen illegálisan épült gigantikus luxusvillája bontását célzó közigazgatási eljárást. A… Tovább »

Folytatódik a Balaton part rendbetétele

2013. március 9.

Hírek

Több mint 800 illegális partfeltöltést és bejárót kell felszámolnia a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak a Balatonon több, mint 400 millió forintért. A bejárók döntően fa- vagy vascölöpökre épített, vízben hagyott szerkezetek, amelyek amellett, hogy akadályozzák a nádaratást, károsítják a nádat is.

Csipak Péter akár 3 évet is kaphat

2012. augusztus 7.

Hírek

Vádat emelhetnek Csipak Péter ingatlanvállalkozó ellen természetkárosítás gyanúja miatt. Csipak 2300 négyzetméternyi védett természeti területet csatolt magához a gyanú szerint, amikor építette a házát.

Lovardából repteret

2012. január 24.

Hírek

Repteret épít egy vállalkozó Rádon, noha az önkormányzat nem támogatja a tervet, a lakókról már nem is beszélve. Mindez azonban nem akadály, ahogy az sem, hogy a vállalkozó másokat megtévesztve jutott a földekhez, és ezt még be is ismeri.

Természetpusztítás Nógrád kapujában

2012. január 10.

Hírek

Egy váci vállalkozó többektől, így a helyi önkormányzattól is földeket vásárolt, hogy ott lovardát létesítsen. A lovastanya helyett most repülőteret épít. A civilek kérvényezték a terület helyi védetté nyilvánítását is. Ennek ellenére a jegyző továbbra sem tett jogi lépéseket a természetrombolás, és az engedély nélküli építkezés ellen.