Akku nagyhatalmi rémálom: a gödi Samsung akkumulátorhulladékára is rábukkantak egy elhagyatott ikladi ipartelepen

2023. július 7.

Hírek

Illegális akkumulátorhulladék-raktárra bukkantak egy elhagyatott ikladi ipartelepen, a helyszínre a rendőrség és a katasztrófavédelem is kivonult. A Pest megyei község határában egykor gumiabroncsok feldolgozását végző cég működött, most nagy mennyiségű darált gumit „tárolnak” a földre ömlesztve és nagy zsákokban, de számos egyéb hulladékot is felhalmoztak a telepen, amin négy jó állapotú raktár is áll.

1,5 millió tonna hulladékot raknának le pár méterrel a karsztvíz fölé Veszprém megyében

2023. július 6.

Hírek

A nagyjából 1700 fős Veszprém megyei falu, Márkó lakosai 2021 nyarán szembesültek először azzal, hogy megpakolt teherautók haladnak át a településen. Kiderült, hogy a járművek a helyi dolomit- és murvabányába tartanak, méghozzá azzal a céllal, hogy ipari hulladékot rakjanak le. Az egyik lakó megszerezte a hulladékfeldolgozási engedély előzetes hatástanulmányát, aminek láttán mindenki számára összeállt a… Tovább »

Illegális hulladéklerakó van, kormányzati szándék nincs

2023. március 21.

Hírek

A Gödöllői-Dombságon óriási illegális hulladéklerakó nő napról napra. Két éve van a kormánynak akcióterve – papíron.  Az LMP minden jogi lépést megtesz, hogy ez a hatalmas környezetszennyezés minél gyorsabban eltűnjön, és a tettest felelősségre vonják.

Zsámbék szemét ügye

2021. július 19.

Hírek

Kommunális szemét, veszélyes hulladék, de még műszőrme is került a zsámbéki hulladéklerakóba, egy természetvédelmi terület mellé. A HVG videója.

Blöff az önálló hulladékhatóság is

2020. szeptember 28.

Hírek

A korábbi tervek dacára nem alakulna önálló szervezetű hulladékhatóság: az eljárásokat a meglévő közigazgatásra építve újítják meg – értesült a Népszava. A tilosba szórt hulladékot és súlyosabb esetben annak kihelyezőjét is elvinnék. A betétdíjrendszert még vizsgálják.

Elindult a Hulladékradar, Ön is bejelentést tehet

2020. augusztus 28.

Hírek

Orbán Viktor miniszterelnök februári évértékelő beszédében beszélt arról, hogy július 1-vel megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását. Most az innovációs tárca államtitkára jelentette be, hogy elindult a kormányzati program. A Hulladékradar nevű applikációt is létrehozták, amelyen keresztül bárki bejelentheti, ha illegális hulladéklerakást észlel.