Lezáratták a Lupa-beach engedély nélküli parkolóját

2018. június 9.

Hírek

A tavaly nyáron Budakalász határában megnyílt Lupa-beach parkolójának még mindig nincs engedélye, ezért a katasztrófavédelem lezáratta – tudatta az Index-szel a Zöld vagy zaj – budakalászi lokálpatrióták szervezet.

Percek alatt ömlött ki 800 ezer liter olaj

2017. november 17.

Hírek

Trump elnök elvi engedélyt adott rá, hogy olajvezetéket vezessenek át a világ legnagyobb vízbázisán. Ennek a testvérvezetéke repedt most meg Dél-Dakotában, percek alatt 800 ezer liter olaj folyt szét.

Jövőre Romániából hozhatunk az Alföldre ivóvizet

2016. augusztus 9.

Hírek

A Világgazdaság szerint már épül az a romániai vízműtelep, amelyről olyan ivóvíz érkezhet több alföldi településre, amelyet nem kell a hálózatba juttatás előtt vegyileg kezelni.

Szlovákia teljesen betiltotta a vízexportot

2014. augusztus 21.

Hírek

Jóváhagyta a vízexport csaknem teljes körű tilalmát bevezető alkotmánymódosítás tervezetét Robert Fico kabinetje tegnap Pozsonyban, a szlovák kormány öthetes nyári szünetét követő első ülésén.

A csapvíz ásványvíz?

2014. július 31.

Hírek

Magyarországon nyugodtan lehet csapvizet inni (nem úgy, mint például tőlünk délebbre), mivel ugyanolyan jó, mint az ásványvíz. A két termék között vannak azonban különbségek. Például a fölösleges csomagolás és az ár. Magyarországon az ivóvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer.

Kitört a balatoni vízháború

2014. május 8.

Hírek

Forrong a Balaton-felvidék, mert az itteni karsztvízzel akarja a Dunántúli Regionális Vízmű a tóparti településeket megitatni. Környezetvédők, polgármesterek és borosgazdák tiltakoznak a fejlesztéssel járó vízszintcsökkenés miatt, Eötvös Károly pedig közben forog a sírjában.

2,5 millió ember ivóvize benzolos

2014. április 12.

Hírek

Több ezer cég nem tartja be a környezetvédelmi előírásokat. A kínai kormány háborút hirdetett a légszennyezés ellen, mely “a természet figyelmeztetése a rossz hatékonyságú és vak fejlesztési törekvések miatt”. 2,5 millió ember csapjából benzol is folyik. Kína talajvizeinek 60 százaléka súlyosan szennyezett.

Abasári vízhelyzet

2013. november 27.

Helyszín: Abasár, Polgármesteri Hivatal

Sajtótájékoztatók

Sajtótájékoztató az abasári vízellátással és környezeti szennyezéssel kapcsolatos kormányhatározat végrehajtásáról.