Civil kurázsival a természetpusztítás ellen – a pilismaróti modell

2024. január 8.

Hírek

A NER 13. évében egy kis csapat megmutatta, hogyan lehet megakadályozni egy ipari beruházást, ha azt nem akarják a helyiek. Pilismaróton nem történt csoda, csupán a kitartáshoz párosult egy jól átgondolt stratégia, valamint merészség és civil kurázsi. Ez pedig nemcsak a titokban szerződő polgármestert, de végül a sóderbányát is elsöpörte. A sikerüket óvatosan ünneplő főszereplőkkel… Tovább »

Pilismarót döntött. Nem karnak bányát a Dunakanyarba.

2023. augusztus 28.

Hírek

Pilismarót döntött. Nem karnak bányát a Dunakanyarba. Büszkék vagyunk a Pilismarótiak felelős döntésére. A Pilismarótiak 41% ment el szavazni, így hivatalosan nem érvényes a népszavazás. A szavazók 87,3% nemmel szavazott. Bár az eredménynek nincs kötelező érvényű jogi hatása, egyértelműen mutatja a pilismarótiak akaratát.

Visszavonták a pilismaróti kavicsbánya engedélyét

2020. augusztus 28.

Hírek

Visszavonta a Pilismarótra tervezett kavics- és homokbánya környezetvédelmi engedélyét, egyúttal elutasította a társaság engedély iránti kérelmének kiadását a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal – tette közzé honlapján a település.

Mégsem lesz kavicsbánya Madocsán

2019. január 4.

Hírek

Volt tiltó határozat és 98%-os elutasító népszavazás is korábban, de nem ezek miatt nem épül. Hanem mert a vállalkozó visszalépett.

Zöld jelzés a madocsai környezetrombolásnak – a helyiek véleménye le van sz@rva

2018. december 22.

Hírek

Hiába a korábbi szakhatósági elutasító nyilatkozat, a helyiek tiltakozásai, a 98 %-os elutasító népszavazás. A Fidesz közeli vállalkozók és a paksi atomlobbi előtt nincs akadály.A karácsony előtti utolsó munkanapon, azaz dec. 21 pénteken – amolyan ünnepi ajándékként a beruházónak – a hatóság kiadta az engedélyt a madocsai kavicsbányára.

Madocsa beintett a kavicsbányának

2018. június 11.

Hírek

Népszavazáson, elsöprő többséggel utasították el tegnap a Tolna megyei Madocsán azt, hogy a település közelében kavicsbánya nyíljon. Ettől persze még a kormány változtathat a helyzeten a paksi atommutyi kedvéért.

Madocsának nem kell bánya!

2018. május 27.

Hírek

Parázs hangulatú, maratoni közmeghallgatást tartott a Tolna Megyei Kormányhivatal illetékes szervezete Madocsán a tervezett kavicsbánya ügyében. A faluházból kiszorultak az udvarról követték a történteket. Az egyértelműen kiderült, hogy változatlanul nem akarnak bányát a madocsaiak.

Nem kell a sóder – Madocsa szavaz

2018. április 25.

Hírek

Helyi népszavazás lesz a Pakstól nem messze fekvő Madocsán a település határába tervezett kavicsbányáról, miután összegyűlt a kellő számú aláírás. A helyi választási bizottság június 10-re tűzte ki a helyi népszavazást.

Madocsai mese – nem kell a sóder

2018. március 25.

Hírek

Hol volt, hol nem volt a Duna jobb partján a védett ártéri erdő szomszédságában egy 140 hektáros jó minőségű termőföld alatta kiváló kavics-és homokréteggel, mely felkeltette egy cég érdeklődését. A jó kapcsolatú NER-barát cég ide tervez egy bányát, mely megkeserítené a helyiek életét. És bár a madocsaiak tiltakoznak, a 14 Km-re levő Pakson tervezett államilag… Tovább »