MI ALAKÍTJUK Agrár • Környezet • Védelem  Új állandó kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban

2019. június 20. - 2019. december 31.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Programok

Június 19-én 11 órakor nyílik meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeum új állandó kiállítása a Vajdahunyadvárban. A Mi alakítjuk / Agrár ⦁ Környezet • Védelem című tárlat célja a természetközeli- és a mezőgazdasághoz, emberi jelenléthez kapcsolódó élőhelyek egy-egy kiemelt, aktuális környezetvédelmi kérdésének bemutatása. A kiállításban azokra a sokakat foglalkoztató környezeti kérdésekre irányítják rá a látogatók figyelmét,… Tovább »

Látott már 1 kilométeres dunai festményt?

2018. július 23.

Hírek

Egy kilométer hosszú, Dunát ábrázoló festményt mutatnak be július 24-én, mindössze egyetlen napos, budapesti, szabadtéri pop-up kiállítás keretében.

FÖLDI VIRÁGEGYETEM Herbárium és szépirodalom

2018. június 07. - 2018. december 21.

Helyszín: Szombathely Savaria Múzeum

Programok

"Régebben herbáriumom is volt, de elhagytam, mert ez inkább csak múzeum." (Hamvas Béla: A virágszedés lélektana) Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt 2018. június 7-én, csütörtökön 17 órakor a szombathelyi Savaria Múzeumba a FÖLDI VIRÁGEGYETEM Herbárium és szépirodalom című időszaki kiállítás megnyitójára. Köszöntőt mond: Csapláros Andrea múzeumigazgató és dr. Puskás Tivadar polgármester. A kiállítást megnyitja: Ambrus… Tovább »

Máté Bence hatodszor a csúcson

2017. november 8.

Hírek

November 7-én kedden este adták át az idei „Az Év Természetfotósa” pályázat díjait. Az évek alatt kialakult szokás szerint a budapesti Természettudományi Múzeumban rendezett eseményen megnyitották a legjobb képekből összeállított kiállítást, és bemutatták a fotóalbumot is.

A tudomány körülvesz

2017. január 24.

Helyszín: Campona Budapest Nagytétényi út 37-43

Sajtótájékoztatók

A Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal meghívja Önt 2017. január 24-én, kedden, 10:30 órára „A tudomány körülvesz” időszaki kiállítás ünnepélyes megnyitójára.

Haynald Lajos bíboros érsek a tudomány szolgálatában

2016. szeptember 13.

Helyszín: Budapest, VIII. Ludovika tér 2-6.

Sajtótájékoztatók

A Magyar Természettudományi Múzeum tisztelettel meghívja Önt az „igéző virágok szemlélésében” – Haynald Lajos bíboros érsek a tudomány szolgálatában című kiállításának sajtóbemutatójára 2016. szeptember 13-án 11 órára.

51. Wildlife Photographer of the Year / Év Természetfotósa kiállítás

2016. május 04. - 2016. augusztus 04.

Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest, Ludovika tér 2.

Programok

Hogyan nyerheti el egy sürgősségi osztályon dolgozó orvos és egy norvégiai nyári vakáción az éjféli világosságba a sátorból kiszökő kisfiú képe a legjobb természetfotósnak járó díjat? Hogyan világít rá egy pillanatkép a Föld ökológiai problémáira? A választ az 51. Wildlife Photographer of the Year / Év Természetfotósa kiállítás lélegzetelállító képei rejtik. A londoni Természettudományi Múzeumtól… Tovább »

TÜKÖR – a kertről, a kertek lényegéről

2016. február 24. - 2016. március 18.

Helyszín: Miskolc Görgey Artúr utca 32 Kós ház

Programok

TÜKÖR címmel a kertről, a kertek lényegéről rendezek kiállítást. Immáron 25 éve tervezem a kerteket, a tájkerteket és 52 éves vagyok. E két szám és egy barátom inspirációjára hoztam létre a kiállítást, melynek célja a kert és a hozzá való viszonyunk értelmezése. Mindez gondolatokon, képeken, rajzokon keresztül – labirintus, föld, víz, és fa lényegiségek. Tükör,… Tovább »