Ferdén lógó tájképek borzolják a Leopold Museum látogatóinak kedélyét

2023. március 24.

Hírek

A Few Degrees More (Will Turn the World into an Uncomfortable Place) a címe a bécsi Leopold Museum legújabb akciójának, amelynek keretében ferdén lógó tájképekkel hívja fel a figyelmet a klímaváltozásra. Klimt, Schiele vagy Koloman Moser festményeit éppen annyi fokkal ferdítették el, ahány fokos felmelegedés a képen ábrázolt helyen várható.

Ecomondo: SwitchMed Connect az Európai Unió körforgásos gazdasággal kapcsolatos rendezvénye először Olaszországban

2022. október 26.

Hírek

2022 november 9-10. között 8 mediterrán ország érdekelt felei, vállalkozók, startupok, politikai és pénzügyi intézmények gyűlnek össze, hogy együttműködéseket hozzanak létre és felgyorsítsák a környezetvédelmi és társadalmi innovációkat. SwitchMed Riminiben az IEG nagyszabású rendezvényén, amely a fenntartható gazdasági megközelítéseket népszerűsíti a Földközi-tenger térségében.

A COP27 az ECOMONDO partnere az első mediterrán pavilonban

2022. szeptember 27.

Hírek

A részes felek 27. konferenciáját november 6. – 18. között az egyiptomi Sarm el-Sejkben rendezik, ahol a térség éghajlati válságkezelését célzó bevált gyakorlatok lesznek a középpontban. A körforgásos gazdaságnak és a környezeti fenntarthatóságnak szentelt olasz kiállítói csoport rendezvénye Riminiben november 8. és 11. között elősegíti a kapcsolatépítést és az üzleti lehetőségeket.

Afrikában felgyorsul a zöld átmenet

2022. augusztus 10.

Hírek

Az Olaszországban rendezendő Ecomondo és a Key Energy 2022 az észak-afrikai és szubszaharai országok környezetvédelmi kihívásaira összpontosítanak.

A halott állat a jó állat

2021. november 18.

Hírek

Alternatív tárlatvezetést tartott Litkai Gergely a Fertő Part nevű üdülőkomplexumot építő cég soproni propagandakiállításán. A humorista ízekre szedte a fejlesztésnek csúfolt fideszes/NER természetrombolást.

MI ALAKÍTJUK Agrár • Környezet • Védelem  Új állandó kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban

2019. június 20. - 2019. december 31.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Programok

Június 19-én 11 órakor nyílik meg a Magyar Mezőgazdasági Múzeum új állandó kiállítása a Vajdahunyadvárban. A Mi alakítjuk / Agrár ⦁ Környezet • Védelem című tárlat célja a természetközeli- és a mezőgazdasághoz, emberi jelenléthez kapcsolódó élőhelyek egy-egy kiemelt, aktuális környezetvédelmi kérdésének bemutatása. A kiállításban azokra a sokakat foglalkoztató környezeti kérdésekre irányítják rá a látogatók figyelmét,… Tovább »

Látott már 1 kilométeres dunai festményt?

2018. július 23.

Hírek

Egy kilométer hosszú, Dunát ábrázoló festményt mutatnak be július 24-én, mindössze egyetlen napos, budapesti, szabadtéri pop-up kiállítás keretében.