Riminiben megnyílt az Ecomondo, a Zöld Gazdaság kiállítása

2023. november 8.

Hírek

Ma reggel rekordszámokkal megnyílt az Ecomondo. Az ökológiai átmenetet fókuszba helyező kiállítás és konferenciasorozat november 10-ig várja az érdeklődőket az olaszországi Rimini Expo Központban, ahol több mint 1500 márka mutatkozik be 150000 négyzetméteren.

Ecomondo 2023: reflektorfényben Afrika, lehetőségek és technológiai megoldások az éghajlati válság leküzdésére

2023. október 3.

Hírek

Aszályok, elsivatagosodás, áradások. A szélsőséges jelenségek egyre inkább fenyegetik Afrikát, és a zöldtechnológiai megközelítések és megoldások egyre nagyobb jelentőségűek. E témákról szól kiemelten november 7. és 10. között Riminiben az Italian Exhibition Group (IEG) vezető zöldgazdasági szakkiállítása, és nemzetközi konferenciasorozata, az Ecomondo.

Ferdén lógó tájképek borzolják a Leopold Museum látogatóinak kedélyét

2023. március 24.

Hírek

A Few Degrees More (Will Turn the World into an Uncomfortable Place) a címe a bécsi Leopold Museum legújabb akciójának, amelynek keretében ferdén lógó tájképekkel hívja fel a figyelmet a klímaváltozásra. Klimt, Schiele vagy Koloman Moser festményeit éppen annyi fokkal ferdítették el, ahány fokos felmelegedés a képen ábrázolt helyen várható.

Ecomondo: SwitchMed Connect az Európai Unió körforgásos gazdasággal kapcsolatos rendezvénye először Olaszországban

2022. október 26.

Hírek

2022 november 9-10. között 8 mediterrán ország érdekelt felei, vállalkozók, startupok, politikai és pénzügyi intézmények gyűlnek össze, hogy együttműködéseket hozzanak létre és felgyorsítsák a környezetvédelmi és társadalmi innovációkat. SwitchMed Riminiben az IEG nagyszabású rendezvényén, amely a fenntartható gazdasági megközelítéseket népszerűsíti a Földközi-tenger térségében.

A COP27 az ECOMONDO partnere az első mediterrán pavilonban

2022. szeptember 27.

Hírek

A részes felek 27. konferenciáját november 6. – 18. között az egyiptomi Sarm el-Sejkben rendezik, ahol a térség éghajlati válságkezelését célzó bevált gyakorlatok lesznek a középpontban. A körforgásos gazdaságnak és a környezeti fenntarthatóságnak szentelt olasz kiállítói csoport rendezvénye Riminiben november 8. és 11. között elősegíti a kapcsolatépítést és az üzleti lehetőségeket.

Afrikában felgyorsul a zöld átmenet

2022. augusztus 10.

Hírek

Az Olaszországban rendezendő Ecomondo és a Key Energy 2022 az észak-afrikai és szubszaharai országok környezetvédelmi kihívásaira összpontosítanak.

A halott állat a jó állat

2021. november 18.

Hírek

Alternatív tárlatvezetést tartott Litkai Gergely a Fertő Part nevű üdülőkomplexumot építő cég soproni propagandakiállításán. A humorista ízekre szedte a fejlesztésnek csúfolt fideszes/NER természetrombolást.