A Greenpeace több tízezer PET-palackot vitt a Parlament elé

2020. szeptember 11.

Hírek

Óránként harminc bálányi összepréselt műanyag palackot használunk el Magyarországon. Ennek kevesebb mint egyharmadát hasznosítják újra itthon, a többi lerakókon, égetőkben vagy a legrosszabb esetben a természetben végzi. A Greenpeace ezért petíciót indít az eldobható italcsomagolások kivezetésére, és azt követeli a döntéshozóktól, hogy lépjenek fel az erőforráspazarló, a természeti környezetet pusztító gazdasági tevékenységek ellen. Óránként 180… Tovább »

Kossuth téri fák az óvodánkban

2014. április 22.

Hírek

Tegyük földdel egyenlővé az ovi kertjét. Azért vágunk ki fákat, hogy a kivágott fák helyett elültetendő fáknak legyen helye. Szomorú Föld Napi jegyzet.

Jogszerűtlen volt a Kossuth tér fátlanítása

2014. március 22.

Hírek

Eljárási hibát vétett az V. kerületi örökségvédelmi hivatal a Kossuth téri fák kivágásának engedélyezésekor, derül ki abból a jogerős végzésből, amelyet a napokban kapott meg a Védegylet nevű környezetvédelmi szervezet, írja a Népszabadság.

Csepelre költöznek a Kossuth téri fák

2013. október 2.

Hírek

Az V. kerület tegnapi döntése szerint a Kossuth téren kivágott fák kötelező pótlásaként Csepelen és a Tabánban fognak fákat ültetni. Ezzel a Nemzet Főtere miatt a Belváros környezeti minősége tovább romlik.

Kossuth-téri tarolás – ügyészséghez fordul az E14-PM

2013. május 24.

Hírek

Ügyészségi vizsgálatot kezdeményez az Együtt – PM a Kossuth-téri mélygarázsépítés és a beruházáshoz kapcsolódó fakivágás ügyében, mivel súlyosan jogsértő elemeket talált az engedélyezés körül.

Baltások

2013. április 20.

Hírek

„Illés Zoltán elmondta: egy lakó értesítette őt arról, hogy egy munkagép a Liszt Ferenc téren bontja a beton mellvédeket és bokrokat tép ki a földből. A politikus és a lakók a munkagép elé állva testükkel akadályozták meg a további munkálatokat.”

Fairtással ünnepli a Fidesz a Föld napját

2013. április 19.

Hírek

Alkotmányos jogokat sértő fairtással folytatódik a Kossuth tér átalakítása. Ma hajnalban kivágták a Parlament előtti térség 40 éves fáinak többségét. A Védegylet és az LMP aktivistái a helyszínen próbálták megakadályozni a fakivágást, de a biztonságiak többségben voltak. A Párbeszéd Magyarországért is elítéli a brutális pusztítást.

Termelői piac nyílik a főváros szívében, a Kossuth téren

2012. június 25.

Hírek

Június 29-én termelői piac nyílik a Vidékfejlesztési Minisztérium épületének árkádjai alatt. A Vidék Mustra a tervek szerint késő őszig péntekenként reggel nyolctól este hatig tart nyitva, és az ország minden területéről érkeznek majd a kiváló minőségű termékeket árusító kistermelők.