Magyarország 25 millió embert is elláthatna élelemmel

2015. szeptember 9.

Hírek

Magyarország agárpotenciálja szerint akár 25 millió embert is el tudna látni élelmiszerrel a mostani 9,9 millió helyett – mondta Balázs Ervin, az MTA Agrártudományi Kutatóintézet (MTA ATK) főigazgatója. Szerinte nem teljesen használjuk ki a mezőgazdaságában rejlő lehetőségeket, beleértve az agrártudományi kutatások eredményeinek hasznosítását.

Újra zöldellnek az őrségi rétek!

2013. augusztus 24.

Hírek

Az Őrségi Nemzeti Parkban uniós forrásból 400 hektáron állították vissza a rétek eredeti növényzetét. 150 hektáron facsoportokat telepítettek, a békák, gőték számára pedig vizes élőhelyeket hoztak létre.

Veszélyben a Sóstói-erdő vadvirágai!

2013. május 1.

Hírek

Sajnálatos jelenség, hogy Nyíregyháza parkerdejében május elején nagy számban garázdálkodnak azok, akik séta vagy kikapcsolódás helyett kifejezetten a vadvirágokra vadásznak. Anyák napja és a ballagás közeledtével sok helyen egész egyszerűen letarolják a gyöngyvirágmezőket az erdő legszebb részein.

Gyűjteményes kertek a túlélésért

2012. május 3.

Hírek

A Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája 2012. április 17.-i sajtóközleménye által megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy ismeretlenek ellopták a magyar flórában kipusztulás szélén álló forrás fodorka (Asplenium fontanum) példányok nagy részét az eddig ismert két természetes élőhelyéről.

Veszélyben a védett páfrány fennmaradása

2012. április 17.

Hírek

Nagyon ritka védett páfrányt loptak ismeretlenek. A tolvajok elvittek három tő forrásfodorkát (Asplenium fontanum), amelyből mindössze csak néhány példány található Magyarországon. Ezzel gyakorlatilag a kipusztulás szélére sodorták a védett fajt.

Növényirtás a Kiskunsági Nemzeti Parkban

2012. március 31.

Hírek

Újabb nagyszabású természetvédelmi projekt tervezési szakaszát zárta le a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság. A következő években a park négy területi egységén végez majd bálványfa, akác, selyemkóró, magas aranyvessző, ezüstfa, feketefenyő és gyalogakác irtást.