Nyári természetfotós tábor Bugacon

2019. augusztus 04. - 2019. augusztus 10.

Helyszín: Bugac

Programok

Természetfotós tábort szervez két nagy múltú civil szervezet elsősorban 14-24 év közötti fiatalok számára. A Szabó Béla fotóművész szakmai vezetésével megvalósuló program gyönyörű környezetben, a Kiskunsági Nemzeti park területén, a Bugaci Ősborókás szomszédságában várja a résztvevőket. A 13. Reflex Természetfotós Tábort első alkalommal nem Pápateszéren, hanem Bugacon, a Kiskunsági Nemzeti Park területén, a szegedi CSEMETE… Tovább »

Egymásból építkezünk – Polgári aktivizmus az Európai Unióban

2018. január 23.

Helyszín: 9024 Győr, Bartók u. 9

Sajtótájékoztatók

A Transparency International Magyarország és a Reflex Környezetvédő Egyesület tisztelettel meghívja Önt „Egymásból építkezünk – Polgári aktivizmus az Európai Unióban” című rendezvényére. A győri Kristály Étterembe.

Boldog 30. szülinapot REFLEX!

2017. február 16.

Hírek

Egy lelkes, főként győriekből álló csapat még 1986 legvégén határozta el, hogy életre hív egy környezetvédő civil kezdeményezést, ami akkoriban elég reménytelen gondolatnak tűnt. Az elhatározást tettek követték.

Világfákkal élni… egyszerűen jó!

2017. január 10.

Hírek

Az Éghajlatvédelmi Szövetség “Világfák” kampányához 2016-ban 57 helyi közösség (iskolák, óvodák, civil szervezetek és önkormányzatok) csatlakozott. Több mint ötezren vettek részt az október 10. és november 30. között megrendezett akciókon, ahol összesen 135 facsemetét ültettek el az elmúlt években „Év fája” címet elnyert fajokból.

Gondban a győri tavak

2016. augusztus 6.

Hírek

Győr – amellett hogy a folyók városának hívják (már régen nem az) – több tóval is rendelkezik. A Reflex Környezetvédő Egyesület lakossági panasz alapján helyszíni bejárást és állapotfelmérést végzett az Adyvárosi és a József Attila lakótelepeken található három csapadékvíz-tározó tónál.

Jogosak a győri Dunakapu térrel kapcsolatos zöld aggodalmak

2016. július 19.

Hírek

Annak idején több civil szervezettel együtt a Reflex Egyesület is ellenezte a győri Dunakapu téri mélygarázs megépítését. A tapasztalatok szerint mélygarázsok, parkolóházak belvárosi telepítése nem megoldja, hanem tovább fokozza a városközpontok gépjárműfogalmát és az általa okozott levegő- és zajterhelést. Most az Ombudsman is jogosnak találta a zöldek aggályait.

Csak tiszta forrásból! Gyűjteményes kiállítás vizeinkről

2016. március 22. - 2016. május 01.

Helyszín: Győr, Székesfehérvár, Őriszentpéter,

Programok

Kiállító: Reflex Környezetvédő Egyesület – Válogatás „Rómer Flóris nyomában a bakonyi vizek mentén” természetfotós tábor képeiből – A Bakony és a Szigetköz vizei információs táblákon – A Földi és a hazai vízkészlet molinói – Víztakarékos otthon írva, terítve, feszítve, vetítve – A vízkincs bemutatása rövidfilmeken – A víz védelméről papíron, diaporámán és dokumentumfilmen Győr, 2016.… Tovább »

Legyen védett a győri Püspökerdő!

2015. november 8.

Hírek

A Reflex Egyesület Borkai Zsoltnak győri polgármesternek küldött nyílt levelében kezdeményezte, hogy legyen védett a Püspökerdő! A nyílt levél egyben a győri zöld szervezet kampányának első lépése, melyben a helyi közösség támogatásával szeretnénk elérni, hogy Győr tüdeje természetvédelmi területté váljon, ezzel is megelőzve az erdő kárára tervezett beruházásokat.

Mennyit ér az igazmondó tornász szava?

2015. október 29.

Hírek

Közleményt kapott a győri Reflex Környezetvédő Egyesület a megyei kormányhivataltól, amely már a zöld hatósági feladatokat is ellátja, hogy hatásvizsgálatot folytat „Győri kajak-kenu pálya létesítése” témában. Először csak néztünk, hogy talán egy nyári levél tévedt el és ért ide az irodánkban néhány hónapos csúszással, de nem, a levél keltezése október végi – írták blogjukon.