Floridában indul a gmo szúnyogirtás

2020. június 18.

Hírek

Egy brit cég genetikailag módosított szúnyogokat engedne szabadon Floridában. Környezetvédők szerint a kísérletnek nincsenek megfelelő hatástanulmányai, ezért tiltakoznak a Jurassic Park-kísérletnek is nevezett beavatkozás ellen.

Szúnyogok, kullancsok és új betegségek: workshop korunk ökológiai veszélyeiről

2019. augusztus 26.

Helyszín:

Sajtótájékoztatók

A változó éghajlat és a globális kereskedelmi forgalom növekedése miatt társadalmunk új ökológiai kihívásokkal szembesül. Az elmúlt évtizedben megváltozott számos, az emberi kórokozók terjesztése szempontjából fontos ízeltlábú faj elterjedése, éves szaporodási ciklusa és egyedsűrűsége. Ezért a járványos megbetegedések veszélye a mérsékelt égövben, így Európában, és ezen belül Magyarországon is növekszik.

Újabb kullancsfaj okozhat súlyos betegséget Magyarországon

2019. július 10.

Hírek

Egyre inkább közismert tény, hogy a klímaváltozás egyik fontos hatása, amely az átlagemberek életét érintheti, az az újabb vérszívó ízeltlábúak és az általuk terjesztett betegségek megjelenése Magyarországon. A Margit-szigeten már kimutatták egy új kullancsfaj előfordulását, amely a krími-kongói vérzéses láz kórokozóját hordozhatja.

Méreg helyett denevért!

2019. június 21.

Hírek

Naponta ezer szúnyogot is elfogyaszt egy denevér. Egyetlen példány élete során több, mint 2.7 millió vérszívót pusztít el.

A szúnyogok vérszívás közben még le is vizelik az áldozatukat

2019. június 19.

Hírek

Újra itt a nyár, ezzel együtt pedig mindenki nagy örömére a szúnyogok is megérkeztek – ráadásul a megszokottnál sokkal nagyobb számban. A szúnyogcsípést megakadályozni elég macerás, már csak azért is, mert a szúnyogok az evolúció során megdöbbentően kifinomult rendszert fejlesztettek ki a vérszívásra, ami közelről elég hátborzongató tud lenni.

Egyre több a veszélyes szúnyog, itt egy újabb gyilkos kór

2019. május 10.

Helyszín: Nyereg étterem 1146 Budapest, Városligeti krt. 2

Sajtótájékoztatók

Szezonról szezonra egyre több problémát jelentenek a szúnyogok és az általuk terjesztett különböző betegségek, amelyek akár halálosak is lehetnek. A szívférgesség mellett ma már a lepkeszúnyog által terjesztett veszélyes kórsággal is számolniuk kell a kutyásoknak.

Bőrférgességet kaphatunk az új jövevény szúnyogfajtól

2018. április 30.

Hírek

Most már elmondhatjuk, hogy a hazai fauna egy újabb taggal bővült, a koreai szúnyog erőteljesen terjeszkedik, megállítására nincs lehetőség. Ez a rovar szereti az embervért. Kapacitás és pénz híján megbecsülni sem lehet, mely területeken és milyen számban lehet jelen.