Rezsi-rizsacsökkentés – narancskamu az ingyenességről

2015. december 3.

Hírek

Közel sem hozott évi százezer forintos családonkénti megtakarítást a rezsicsökkentés: hatezret spórolt meg egy átlag magyar tavaly, ami családonként kb. húszezer. Németh Szilárd – aki hamarosan Fidesz-alelnök lehet – rezsibiztosként hangzatos ígéretekkel állt elő, melyek rendszerint nem valósultak meg. Ilyen volt az ingyenes vízóracseréről szóló ígéret is.

Kérdőjelek a vízdíjcsökkentés körül

2014. szeptember 11.

Hírek

Kifogást emelhet az Európai Unió, ha a Magyar Energia és Közmű-szabályozási Hivatal nem építi be a kidolgozás alatt álló vízdíjba az uniós pénzből megépült szennyvíztisztítók és -csatornák értékcsökkenését. A támogatási feltételek között ugyanis ez szerepelt, márpedig a rezsicsökkentési ciklus miatt már a jelenlegi díjak is túl alacsonyak ehhez. Ha ennél is lejjebb mennek a lakossági… Tovább »

Egyenáras ivóvíz

2014. május 31.

Hírek

Még a nyáron a parlament elé kerül az a törvényjavaslat, amely alapján országosan egységes rendszerben működhet majd a vízszolgáltatás – írja a Magyar Nemzet kormányzati forrásra hivatkozva. Ehhez az kellett, hogy 400 cég helyett mára csak 40 szolgáltató maradjon.

Csökkentenék a víz- és szemétdíjakat?

2013. január 8.

Hírek

A víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak felülvizsgálatát is indokoltnak tartja a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki szerint tavaszra várható döntés ezek esetleges csökkentéséről.

A Világbank és a titkos vízprivatizáció

2012. február 9.

Hírek

Január 26-án a davosi Világgazdasági Fórum során a vízipar zárt ajtók mögött tárgyalta új stratégiáját, amely segítségével a közkézen lévő vízforrások magánkézbe kerülhetnek.

Tízszeres talajterhelési díj

2012. január 26.

Hírek

Tízszeresére emelkedik a talajterhelési díj február 1-jétől a vonatkozó törvény értelmében, így legalább 1.200 forintot kell fizetni minden egyes elfogyasztott köbméter ivóvíz után azoknak, akiknek az ingatlanja nincs rákötve a kiépített szennyvízcsatornára.

Központosított víziközmű-szolgáltatás

2011. december 31.

Hírek

A parlament tegnap elfogadta a víziközmű-szolgáltatási törvényjavaslatot, amely alapján a Magyar Energia Hivatal gyakorolhatja a víziközmű-szolgáltatók szakmai és gazdasági felügyeletét, valamint az ármegállapítást is. Eszerint szolgáltatót magáncégnek eladni nem lehet, de a korábbi eladások nem tehetők semmissé.

Emelkedtek egyes állami vízművek díjai

2011. december 28.

Hírek

Az állami tulajdonú vízművek által felszámítható ivóvíz- illetve csatornahasználati díjak december 24-től részben emelkedtek, a vidékfejlesztési miniszter erről szóló rendelete a Magyar Közlönyben jelent meg.

Emelkednek a közüzemi díjak

2011. december 15.

Hírek

Január elsejével a közgyűlés döntésének értelmében két és fél százalékkal emelkednek a víz- és csatornadíjak a fővárosban. A települési szilárd hulladék elszállításának díja 2,26 százalékkal nő. A pécsi hulladékszállítás akár 18,6 százalékkal emelkedhet januártól.