Történelmi magasságban a német Zöldek

2019. június 3.

Hírek

Soha nem látott támogatottságot mért a német Zöldek pártnak a Forsa közvélemény-kutató. Eszerint, ha most vasárnap lennének Németországban szövetségi választások, a zöld párt 27 százalékkal verné a jelenleg az SPD-vel nagykoalícióban kormányzó CDU-CSU koalíciót, ami ugyanezen felmérés szerint csak 26 százalékra mért, ha most vasárnap lennének a választások.

Európa bezöldült – Magyarország nem

2019. május 29.

Hírek

Látványos zöld fellendülést hozott az uniós választás. A zöldpártok több országban is történetük legjobb eredményét érték el a hétvégi EP-választásokon, és jelen állás szerint a következő parlamentben 69 fős frakciót alakíthatnak majd.

Az ipari lobbi legyőzte a svájci környezetvédőket

2019. február 10.

Hírek

A svájciak az építkezésekre szavaztak a természetvédelem helyett. A mai népszavazáson elutasították a zöldek javaslatát, amely befagyasztotta volna az építési területek bővítését városokban.

Hasítanak a német zöldek.

2018. október 19.

Hírek

A Zöldek, a szociáldemokratákat megelőzve, feljöttek a második helyre. 19 százalék szavazna rájuk, így ők lettek az ezüstérmes párt Németországban.

Fülöp Sándor és a zöld szervezetek találkozója

2011. december 15.

Helyszín: Budapest V., Nádor u. 22.

Sajtótájékoztatók

Három és fél éves „hagyománynak” megfelelően ismét találkozóra hívja a környezet- és természetvédő szervezetek képviselőit a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa.

Hatalomra törnek a németországi Zöldek

2011. november 28.

Hírek

A legmagasabb jövedelműek erőteljesebb megadóztatását és ezen kívül a gazdagok számára egyfajta vagyonadó bevezetését sürgették tegnap véget ért kieli kongresszusukon a németországi Zöldek.

Összeomlás szélén a hazai civil szektor

2011. november 3.

Hírek

Több száz civil szervezet és ezzel együtt több ezer munkahely szűnhet meg, ha a kormányzat tovább csökkenti a szektor támogatására szánt költségvetési forrásokat. Bár a Fidesz-KDNP választási programjában a civil szervezetek megerősítését irányozta elő, a szektor működési feltételei folyamatosan és nagymértékben romlottak az elmúlt másfél évben. 73 civil szervezet ma nyilatkozatban fordult a Kormányhoz.

Zöldek állásfoglalása a génszennyezés botrányról

2011. július 27.

Hírek

Az elmúlt hetek egyre jobban kibontakozódó hazai génszennyezési botránya kapcsán a környezetvédő szervezetek továbbra is a zéró tolerancia szigorú alkalmazását sürgetik, valamint a vetőmagok és a takarmányok területén az önrendelkezéshez vezető stratégiai programok beindítását.

Cohn-Bendit összerúgta a port a francia zöldekkel

2011. május 9.

Hírek

Két belső foronton is ádáz háború zajlik a francia zöldeknél. A mozgalom karizmatikus figurája, Daniel Cohn-Bendit a pártvezetéssel veszett össze, és éles a viszony a két lehetséges elnökjelölt között is. Egy hónap múlva tisztújító kongresszus, aztán pedig jelölőszavazás.