Hirdetés

Beismerte a zimbabwei kormány, hogy december 23-án eladott harmincöt elefántot Kínának. A kabinet indoklása szerint kellett a pénz, muszáj volt megválni az állatoktól.

De a kormány szerint az is elképzelhető, hogy az ország több millió dollárt érő elefántcsont-készleteinek eladása is napirendre kerül. Persze azt, hogy mennyit kaptak a 35 ormányosért, nem árulták el.
Korábban állatvédő aktivisták számoltak be arról, hogy az elefántokat repülőgéppel szállították el Kínába. Az ország vadgazdálkodási hatósága szerint 36 ezernél is több elefánt él az országban. A Zimbabwe kormánya szerint az eljárás során betartották a nemzetközi szabályokat.
Hozzátették, korábban már Európába és az Egyesült Államokba is adtak el más állatokat – írta az AP-re hivatkozva a 444.hu.
A témához kapcsolódó korábbi hírünk két napos:
 

Kína 2017-ben betiltja az elefántcsont piacokat

Kína 2017-ben betiltja az elefántcsont piacokat

Talán már van esély arra, hogy megmeneküljenek az elefántok a kihalástól és végleg megszűnjön az orvvadászat. Évtizedek óta tartó küzdelem után a kínai kormány végre bejelentette, hogy teljesen betiltják az elefántcsont kereskedelmet az egész ország területén.

A kínai kormány 2016 december 30-án tett hivatalos bejelentése hatalmas győzelem az elefántok védelmében”, nyilatkozta Azzedine Downes, a Nemzetközi Állatjóléti Alap (IFAW) elnöke. A bejelentés szerint szakaszosan vonják vissza az engedélyeket 2017 folyamán, és március végére teljesen betiltják az elefántcsont faragványok feldolgozását és forgalmazását az egész ország területén. A terv arra is ösztönzi a faragókat, hogy használjanak új anyagokat, és nem kereskedelmi, hanem kulturális értékként őrizzék az eddigi elefántcsont faragványokat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás