Hirdetés

A résztvevő országokat arra kérik, hogy ismertessék frissített klímaterveiket. Nincs vesztegetni való idő az ENSZ-főtitkár szerint.Klímacsúcsot szervez december 12-re az Egyesült Királyság és az ENSZ a párizsi klíma-megállapodás ötödik évfordulójára – jelentette be a világszervezet és a brit kormány. A rendezvény két házigazdája Antonió Guterres ENSZ-főtitkár és Boris Johnson brit miniszterelnök. A bejelentésről szóló közlemény szerint a csúcstalálkozón “a klíma szempontjából a világ legambiciózusabb vezetői” gyűlnek majd össze.

A résztvevő országokat arra kérik, hogy ismertessék frissített klímaterveiket a 2021-es, glasgow-i klímacsúcs előtt, amelyet idén kellett volna megtartani, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották.

A párizsi klíma-megállapodás értelmében minden ország maga határozza meg, hogy milyen mértékben csökkenti üvegházhatást okozó gázainak kibocsátását, de ezeket az értékeket folyamatosan emelni kell. Klímaválságban vagyunk és nincs vesztegetni való időnk – jelentette ki Guterres.
Az Egyesült Államok Donald Trump elnök kezdeményezésére decemberben a világon egyedüliként kilép a megállapodásból. (MTI)

Orbán érzéketlen az emberiség legégetőbb problémájára

„Abszurditásig emelt klímacélok – Orbán Viktor politikai évadnyitó esszéjében ennyivel söpörte le az emberiség legégetőbb problémáját”. „Nem a klímacélok abszurdak, hanem a kormány tétlensége a klímavédelem terén”- írja a Greenpeace.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás