Hirdetés

A Hortobágyi Nemzeti Park kialakulásának története egyben modernkori természetvédelmünk története is. A Hortobágyot Móricz Zsigmond már 1931-ben Nemzeti Parknak nevezte. (Érdekes, hogy Kaán Károly a védendő értékek között nem tesz említést róla.) Költők, írók vallottak szépségéről. A végletek világa, ahol fölsejlik nomád eleink élete, kapcsolata a csodálatos, de a megélhetéshez szükséges javakat szűken mérő természettel, tehát mindazzal, ami a Hortobágyot magyar sorsszimbólummá emelte.

A Debreceni Szemle című tudományos folyóirat a tudomány minden ágának legújabb eredmé­nyei­vel kívánja megismertetni a legszélesebb értelemben vett tudományos értelmiséget és olvasóközönséget.

A folyóirat 2016. évi 3. számában kivételesen értékes tanulmány jelent meg  Dr. Aradi Csaba tollából, melynek címe: „Első nemzeti parkunk születése – Rendhagyó válogatás a Hortobágyi Nemzeti Park életéből”

Íme a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság nyugalmazott igazgatójának tanulmánya: Aradi Csaba A Hortobágyi Nemzeti Park születése (285 KB pdf.)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás