Hirdetés

Ez a jelmondata a 2012-es áprilisi Critical Mass biciklis felvonulásnak, mely 2012. április 22-én, a Föld napján kerül megrendezésre.

Csúcsokat döntő benzinárak, füstölgő metrókocsik, újabb bicikliutak, kerékpársávok és láthatóan egyre több bringás. Idén minden a kerékpárosok nyolcadik éve folyamatos kampányát erősíti. A kiskörúti forgalomszámláló márciusi adatai szerint 80% feletti éves ütemben nőtt a biciklizők száma, ami egész Európában példa nélküli. A további gyors növekedéshez bőséges tartalék a budapesti háztartásokban található 4-500 ezer kerékpár. A felvonulás szervezőinek célja, hogy tavasszal minél több embert vegyenek rá a praktikus, olcsó és egészséges városi kerékpáros közlekedés kipróbálására. Erre kiváló alkalom a most indult Bringázz a Munkába! kampány és a több tízezer ember részvételével zajló Critical Mass felvonulás is.

Önkéntesek százaira építő összefogásunk nem az autóvezetők ellen, hanem a kerékpározás feltételeinek javításáért, egy élhetőbb városért szerveződik. A budapesti Critical Mass legfőbb célja a kerékpáros közlekedést választók kritikus tömegének elérése, ami már nagyon közel van. Budapesten egyre csak nő a bringások száma, ez a folyamat már megfékezhetetlen. 8 év demonstrációi után tavaly kerékpársáv épült a Kiskörúton, most az Andrássy út válik biztonságosabbá. Egyre több a biciklitároló, küszöbön a közbringa rendszer, a növekedés megállíthatatlan.

A főváros által tavaly és idén átadott új bicikliutakat és sávokat nagyra értékeljük, de felhívjuk a döntéshozók figyelmét a további átalakítások égető szükségességére. A budai felső rakpart andalgó turistái közé vezetett kerékpárútján nyáron már dugók alakulhatnak ki, de megoldatlan a Rákóczi út, a Lánchíd valamint több fontos külvárosi útvonal helyzete is.

A felvonulással kapcsolatos részletes tudnivalók itt olvashatók.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás