Hirdetés

Üzletileg nehezen vállalható feltételek teljesítésére kényszerítheti a hulladékkezelő cégek külföldi befektetőit az új hulladéktörvényben lefektetett minősítési rendszer. Kérdés, hogy az állam valóban szorít-e még egyet a vegyes tulajdonú cégeken, vagy beéri a kötelező rezsicsökkentéssel. Azt viszont már jelezte, ha gond lesz a szolgáltatással, segít.

Üzletileg nehezen vállalható feltételek teljesítésére kényszerítheti a hulladékkezelő cégek külföldi befektetőit az új hulladéktörvényben lefektetett minősítési rendszer. Kérdés, hogy az állam valóban szorít-e még egyet a vegyes tulajdonú cégeken, vagy beéri a kötelező rezsicsökkentéssel. Azt viszont már jelezte, ha gond lesz a szolgáltatással, segít. Úton az állami hulladékkommandó közmunkásokkal.

Már csak Áder János köztársasági elnök szignójára vár, és életbe léphet az a múlt héten elfogadott törvénymódosítás, mely lehetővé teszi közmunkásokkal működtetett szemét-kommandók „bevetését” olyan a településeken, ahol úgynevezett szolgáltatási szükséghelyzet áll elő. A várhatóan a katasztrófavédelem alá kerülő szervezet afféle kukás kommandóként akár a helyi hulladékkezelő cég járműveit és eszközparkját is kisajátíthatja, kárpótlás mellett.

A Pintér Sándor belügyminiszter által benyújtott, múlt pénteken elfogadott törvénymódosítás szövegében az áll: ha egy önkormányzat nem biztosítja a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást (illetőleg a jogszabályban előírt, a szolgáltatót minősítő eljárás eredménytelenül zárul), arról „haladéktalanul, de legfeljebb 3 napon belül tájékoztatja a kormányrendeletben kijelölt állami szervet”.

Kukás kommandó a láthatáron -részletek >>>


A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló törvénnyel összhangban módosult a hulladékról szóló törvény, a minősítő okiratot a június 30-i határidő helyett december 31-ig lehet beszerezni – hívja fel a figyelmet az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás