Hirdetés

A Föld napjától  – április 22 szombattól  – egy hónapig lehet leadni a használt mobilokat és más kisméretű elektromos készülékeket az Auchanban.

A Föld napja alkalmából az Auchan Magyarország és az Auchan Korzó közösen csatlakoznak a KÖVET Egyesület, a Jane Goodall Intézet, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért Alapítvány közösen indított, „Passzold Vissza, Tesó!” elnevezésű mobiltelefon-visszagyűjtő kampányához.

A közös akció célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, táblagépet, ezekhez használt töltőt és más kisméretű elektronikai eszközt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot.

Az elavult, nem használt mobiltelefonok a világ összes – háztartásokban képződő – veszélyes hulladékának mintegy kétharmadát teszik ki, pedig ezekből a készülékekből 17-féle fémet lehet visszanyerni, többek között aranyat, ezüstöt és rezet. Ezeknek a nyersanyagoknak a bányászata a legkevésbé sem fenntartható és környezetkímélő, a használt eszközök újrahasznosításával ezt a környezetkárosító hatást lehet mérsékelni.

A fölöslegessé vált használt mobilokat április 22-től május 22-ig lehet leadni az Auchan áruházakban és az Auchan Korzó üzleteiben kihelyezett gyűjtődobozokba.


Korunk aranybányája az e-hulladék
2021-ben kb. 57 millió tonna elektronikai hulladék keletkezett. A tudósok szerint sürgősen fel kell gyorsítani az e-hulladék újrahasznosítását, mert a nemesfémek bányászata az új eszközök előállításához fenntarthatatlan.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás