Hirdetés

Az október 25 szerda esti Magyar Közlöny szerint Orbán Viktor Lázár János javaslatára szerdai hatállyal felmentette tisztségéből Vukoszávlyev Zorán helyettes államtitkárt.

Vukoszávlyev Zorán az Építési és Közlekedési Minisztériumnál a műemlékvédelemért felelt, korábban építészmérnökként, építészettörténészként és műemléki tanácsadó szakértőként is dolgozott. A tárca honlapja szerint a BME egyetemi docense tavaly kapta a kinevezést, de korábban is dolgozott már a kormányzatnak.

2015–2017 között a Miniszterelnökség Forster Központ Műemléki Tanácsadó Testületének volt az elnöke, majd 2017–2018 között a Miniszterelnökség Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért, valamint Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkárságán volt osztályt vezető főosztályvezető-helyettes.
A felmentés indoka nem szerepel a közlönyben- szúrta ki a telex.

Mit mond az érintett?

“Részletes indoklás nincs a dokumentumban, nem tudni egyelőre, hogy miért kellett távoznia Vukoszávlyevnek.” Tudvalevő, hogy felsővezetők váltásakor indoklást nem kell és nem is szokás adni, és legtöbbször azonnali hatállyal történik a személycsere, valamint természetesen a kormányfő írja alá a felmentést.

“Szakmailag rendben volt” a helyettes államtitkár munkája, mondta el a Tervlapnak  az érintett. Korrektül, helyesen végezte a munkáját, jelen volt a műemlékvédelem szakmai konferenciáin, a szakmai szervezetekkel, a tudományos élet képviselőivel tartotta a kapcsolatot, társadalmi eseményeken megjelent, összhangban a magyar építészeti törvény kívánalmaival. A nemzetközi kapcsolatokban is hitelesen képviselte a magyar álláspontot.
Helyettes államtitkársága alatt erős volt a szakma képviselete, jó irányban mentek a dolgok, és valószínűleg ez ezután is így lesz. A történeti értékeket és a közösségi értékeket harmonikusan tudta képviselni, és az épületek használatának és értékeinek igényeit is összhangban tudta képviselni.

“Tehát személyes okok állnak a személycsere mögött?” – kérdezte a lap, amit Vukoszávlyev nem kívánt kommentálni, de feltételezik, mivel nem közös megegyezéssel távozik, nem járnak messze a valóságtól.

Rákérdeztek arra is, hogy a bulvársajtót megjárt Hadik lovasszobor ügye szerepet játszott-e eltávolításában, de ezt cáfolta, és kiemelte: a lakossággal, a társadalommal való együttműködés fontos volt számára, ahogy a Hadik-ügy is lakossági panaszra indult.
Vukoszávlyev Zorán folytatja szakmai, tudományos, oktatói munkáját.

Nyitókép: Vukoszávlyev Zorán forrás: index

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás