Hirdetés
greenfo/MTI

Használt olajat tartalmazó fémhordókat és műanyag kannákat dobtak a Kis-Sorok patakba – a növények és az állatok is elpusztultak. Természetkárosítás miatt bűnösnek mondott ki és szabadságvesztésre ítélt két férfit előkészítő ülés keretében a Szombathelyi Járásbíróság – közölte a Szombathelyi Törvényszék sajtótitkára.

Kustos Anna Zsófia tájékoztatása szerint az elsőrendű vádlottat 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a bíróság. A másodrendű – fiatalkorú – vádlottat mint társtettest 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte, valamint megállapította pártfogói felügyeletét.
Az ítélet szerint a két vádlott 2021 decemberében a Kis-Sorok patakba olyan fémhordókat és műanyag kannákat dobott, melyekben használt olaj volt.
A szennyező anyag a patak partján a földre, illetve a folyóvízbe folyt, a talajvíz és a felszíni víz erősen szennyeződött, a talajlakó növény- és állapvilág is károsodott, a korábbi állapot csak beavatkozással volt helyreállítható.
Az ítélet jogerős. 
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás