Hirdetés

A helytelen fűtés miatt rosszabb a levegő Budaörsön, mint Budapest belvárosában. A Ne Fűts Hulladékkal! csoport országos mozgalommá szervezné azokat, akiknek elegük van a téli fuldoklásból.

Tavaly ősszel szállópor mérő hálózatot épített ki Budaörsön a Ne Fűts Hulladékkal! csoport. A téli méréseik alapján az esti és az éjszakai órákban a legmagasabb a szálló por szintje a budaörsi levegőben – számolt be az RTL KLub Híradója. Mivel egész télen kijárási tilalom volt éjszaka, nem az autók, hanem a helytelen fűtés miatt rosszabb a levegő.

Az RTL megnézte, hogy milyen volt ugyanekkor két forgalmas budapesti csomóponton a levegő minősége. Az adatokból az látszódott, hogy a Széna téren egész nap alacsonyabb a szálló por szintje, az Erzsébet téren pedig csak a déli órákban magasabb, mint az agglomerációban.  Azaz a helytelen fűtés miatt rosszabb a levegő Budaörsön, mint Budapest belvárosában.  A Ne Fűts Hulladékkal! csoport országos mozgalommá szervezné azokat, akiknek elegük van a téli fuldoklásból.

Február elején az Európai Unió bírósága kimondta, hogy Magyarország nem tesz eleget, hogy csökkentse a szálló por mennyiségét a levegőben, pedig évente több mint 13 ezren halnak meg idő előtt rossz levegő miatt az országban. A csatorna közölte, hogy a Levegő Munkacsoporthoz beérkező panaszok alapján a szeméttel fűtők 70 százaléka nem szegénység miatt, hanem nemtörődömségből és megszokásból tüzel el szinte bármit. Via zöld HVG.

Kapcsolódó anyagok:

Elégedetlen az Európai Bizottság a magyar kormány légszennyezés elleni intézkedéseivel

Beperelte Magyarországot az Európai Bizottság a magas légszennyezettség miatt

Bűnösök és szentek: a Greenpeace 13 európai város légszennyezettségét pontozta

Vidékfejlesztési csiki-csuki

Zöld villamossal a szmog ellen

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás