Hirdetés

Minden parlamenti frakció és a kormány képviselője is támogatta az előterjesztést az első vitanapon. A politikai egyetértés Magyarország nemzeti erőforrásai hosszú távú megőrzésének és gyarapításának szól – a jövő nemzedékek számára.

Magyarország nemzeti fenntartható fejlődési keretstratégiája, illetve az arról szóló országgyűlési határozat vitáját a február 19-i ülésnapon kezdte meg az Országgyűlés. Az általános vita első részében Szili Katalin [független], a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli elnöke ismertette a Házzal a javaslatot, majd a képviselők meghallgatták a kormány és az illetékes parlamenti állandó bizottság képviselőjének, továbbá a parlamenti frakciók vezérszónokainak beszédét.

A keretstratégia tervezetét az NFFT széleskörű társadalmi egyeztetéssel készítette el 2010 és 2012 között. A keretstratégiát tartalmazó országgyűlési határozati javaslatot öt parlamenti képviselő – Ékes József [Fidesz], Nagy Andor [KDNP], Szili Katalin [független], Tóbiás József [MSZP] és Varga Géza [Jobbik] – terjesztette az Országgyűlés elé.

Az általános vita további képviselői hozzászólásokkal a február 25-i héten folytatódik az Országgyűlésben. A felszólalások videoanyagai, és később a szó szerinti jegyzőkönyv is, elérhetők lesznek a Parlament honlapján.

A keretstratégia szövege itt olvasható.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás