Hirdetés

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló törvénnyel összhangban módosult a hulladékról szóló törvény, a minősítő okiratot a június 30-i határidő helyett december 31-ig lehet beszerezni – hívja fel a figyelmet az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft.

Az OHÜ közleménye szerint a minősítési kérelem benyújtása előtt megelőző konzultációs lehetőséget kínál valamennyi közszolgáltató cég számára, a minősítésre megalakított szervezeti egység munkatársai – várhatóan augusztustól – készen állnak az ügyfelek fogadására.
A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló törvény a Magyar Közlöny július 4-i számában jelent meg.

Az új jogszabály szerint 2014. január 1-jétől csak olyan cégek végezhetnek hulladékgazdálkodási közszolgáltatást, amelyek rendelkeznek hulladékgazdálkodási engedéllyel, hulladékgazdálkodási közszolgáltatási engedéllyel, valamint az OHÜ által kiállított minősítő okirattal, majd ezek birtokában szerződést kötöttek a települési önkormányzattal. A minősítés biztosítja majd, hogy az önkormányzatok a helyi igényekhez, sajátosságokhoz igazodó közszolgáltatás megvalósítására, a legalkalmasabb szolgáltatót választhassák ki. A minősítési eljárást az OHÜ hatósági minősítésre megalakított szervezeti egysége folytatja le.

RÉSZLETEK:  Közszolgáltatói minősítési okiratot beszerzése OHÜ sajtóközlemény (264 KB pdf)

Kapcsolódó anyagok:

Hulladékgazdálkodási simicskásítás

1 millió nejlonzacskót használunk percenként

Itt a kampány rezsicsökkentés

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás