A rovat kizárólagos támogatója

A Fidesz-KDNP az eredetileg választott (azóta ócsárolt) pártcsaládjából kivágták, most az LMP indult el ezen az úton. A vezetőség számára – úgy tűnt – új távlatok nyíltak, csak az európai és magyar politikai közönség sem jött be erre a csepűrágásra. Volt ennek az európai közösségtől való eltávolodásnak előjele, de az LMP vezetősége nem vette komolyan. Ők még abakuszon számolnak. Az LMP ugyanúgy saját narancssárgába váltó útját járta, mint a Fidesz-KDNP. Mindkét párt vezetősége úgy hitte, hogy rájuk a gravitáció nem hat. És lőn ismételt sötétség. Az elefánt és a kisegér mennek át a hídon (Európa távolodik) és a sötétségben dübörögnek. A túloldalon Oroszország és Kína, ahol a magyar nemzett majd ugocsásodik.
*
European Green Party supports Budapest mayor Gergely Karácsony
’Az Európai Zöld Párt (EGP) Európa- és demokráciapárti mozgalomként elkötelezett az Orbán Viktor magyar miniszterelnök szélsőjobboldali, Európa-ellenes és populista rezsimje elleni küzdelemben. Karácsony Gergely hivatalban lévő főpolgármester második budapesti győzelme elengedhetetlen eleme ezeknek az Európa-párti és demokratikus céloknak az eléréséhez. Egyik tagpártunk, a Magyar Zöld Pártja (LMP) döntése, hogy Vitézy Dávidot [az Orbán-családdal nem vérségi rokon], a Fidesz-kormány volt államtitkárát támogatja polgármesterjelöltként, egyértelműen szembe megy ezekkel a célokkal. A fejlemények fényében az Európai Zöld Párt egyértelműen támogatja Karácsony Gergely főpolgármestert a közelgő önkormányzati választáson, és elhatárolódik az LMP döntésétől. Az EGP elővigyázatosságból felfüggeszti politikai együttműködését az LMP-vel az uniós választási kampány idejére, és továbbra is figyelemmel kíséri a további fejleményeket.’
– A politikai egyszeregy még országhatáron túl is látszik, csak az LMP konfúzus.
*
Ungár Péter: Ugocsa non coronat
„A jelentése ennek a szállóigének az, hogy Ugocsa [az LMP itt a csöppnyi Ugocsa, ha jól gondolom] vármegye nem koronáz. A történészek jelentős része azt állítja, hogy ez egy valóságos alapokat nélkülöző szállóige, de mégis a jelentése egyértelmű (sic!): ellenállunk, ha helyesnek gondoljuk, akkor is, ha egyedül maradunk [Ezt nevezik politikai öngyilkosságnak.]. Az Európai Zöld Párt ma bejelentette, hogy Karácsony Gergelyt támogatja a főpolgármester-választáson és azt is, hogy az LMP-vel nem folytat közös kampányt az EP-választáson, mert Vitézy Dávidot támogatjuk főpolgármesternek. Kezdjük az első állításukkal: az Európai Zöld Párt nem szokott beleszólni tagállamok önkormányzati választásaiba [merthogy nem is volt még olyan EU miniszterelnök, aki az EU- NATO-politikáját zsarolással próbálta volna manipulálni és közben ázsiai diktatúrákkal paktál le – UP ezt közvetlenül megkérdezheti Orbán bácsitól], most azért teszik, hogy a nyugat-európai tagpártok orbánozós kampányait védjék a liberális [Ki itt a konzervatív és ki a liberális?] vetélytársaikkal szemben. Szívük joga (sic!), hogy ezt tegyék, de egy dolgot megmutat, az Európai Zöldeknek a holland, a német és az osztrák szavazók számítanak, teljesen hidegen hagyja őket, hogy mennyire zöld egy városvezetés, amely járatritkításokat akart bevezetni.”

– Ungár Péter tehát a jobbliberális Fidesz-KDNP mellett sorakoztatta fel az LMP-ét. Schmuck Erzsébet az ügyben meg sem történt. Az LMP arca UP, az ő mondandója alapján ítélik meg az LMP-ét.

„A második állításuk nagy megkönnyebbülést okoz nekem, nem kell védenem, az európai zöld fősodor őrületeit (sic!). Amúgy sem lehetett volna közös európai kampányt véghez vinni, hiszen a nyugati zöldek az akkumulátorgyarmatosítás [?] helyett az elektromobilitás erőltetését választják, a gondoskodó [?] munkában dolgozó kelet-európai nők béregyenlősége [?] helyett pedig a nem-bináris (sic!) WC-kkel foglalkoznak.”

– Tehát az Európai Zöldek UP szerint őrült dolgokat képviselnek. Elekromobilitás- és LMBTQ-pártiak. Ez utóbbit UP részéről nem is értem. Az elektromobilitás támogatása pedig jó cél, ha nem Magyarországon gyártják ehhez a külföldieknek is a kínai akkumulátorokat, merthogy ez utóbbi környezetszennyező, míg maga a kész jármű ellenkezőleg. Nem kell ennek a felismeréséhez különösebb tudás, Csücske.
Akkumulátorgyártást illetően az LMP-nek egyébként nincsenek szakértői. Politikusai ágálnak különféle lakossági fórumokon és pártrendezvényeken. Az érintett helységek civiljei szerint megmozdulásaikon ez a párt sem kívánatos. Mire jó az a zöld párt, amelyiket a lakosság távol tartja magától?

„Nekünk nem külföldön fogják eldönteni, ki a főpolgármester-jelöltünk. A Budapestiek Vitézy Dáviddal járnak jól.”

– Honnan veszi UP, hogy a budapestiek hozzá hasonlóan gondolkodnak? Hiszen Vitézy és társai milliárdos nagyságrendű kárt okoztak a nem működő beléptetőrendszerrel a fővárosnak, és az orbáni/lázári politika Budapestet megkülönböztetetten sújtja. A fideszes Vitézy kétségtelenül szakértői köntösben tünteti fel magát, de ki az, aki róla semleges harmadik félként még ugyanezt állítja? Ideje lenne a megvásárolt beléptetőrendszert illető lommá válás hatalmas káráért valakinek felelni. Tényleg nincs felelős? Ne mán’. Ungárnak is ne Brüsszel mondja meg, mint Orbánnak?
*
Az LMP mára a politikai senki földjére érkezett. Ungár Péter és a mami (címkép drMáriás nyomán) sikeresen buktatta meg az parlamentbe bejutott első zöld pártot. UP sohasem volt valóságos zöld politikus, nincs ehhez civilszervezeti vagy szakmai előélete. A pluripotens családban ezt dobta neki a kocka. Mindez nem menti fel a vezetőtársait, akik vakon követték.

Karácsony alamuszi politizálása nem az esetem, jobbára semmihez sem ért. A fecsegő archetípusa Ungárral együtt, viszont Karácsony képvisel egy ellenzéki összefogást (szerintem Tüttő erre alkalmasabb lenne), amit a budapestiek többsége támogat. Ez a nyomorúságos helyzet.
Karácsony megtámadásával
1. az LMP elvágta a számára természetes szövetséges Párbeszéddel való összefogás lehetőségét;
2. szembefordult az ellenzéki pártokkal (maradt így neki a Fidesz-KDNP, amely ölelésében majd megsemmisül, mint már annyi más párt);
3. kiírta magát az Európai Zöldek közül.

Éppolyan kivagyi kis pária, mint Panchito. Ungár Péternek ez persze csak játék, és majd talál a mami neki helyette másikat, csak az igavonó zöldek maradnak a színen a saját temetésükre.
Darvas Béla

Kapcsolódó anyagok:

Elege lett az Európai Zöld Pártnak Ungár Péter LMP-jéből, felfüggesztik az együttműködést Vitézy támogatása miatt

Vitézy gyerekkora óta főpolgármesternek készül, de szakmailag és emberileg alkalmatlan

Barabás Richárd, a Párbeszéd – ZÖLDEK új társelnöke nyílt levélben hívta vitára Ungár Pétert, az  LMP társelnökét

A sejtelmes LMP – Lebegés a politikai (z)űrben

Kész önállóan indulni az EP-választáson a Párbeszéd. Jávor Benedek lesz a listavezető. A párt elfogadta, hogy az LMP nem akar közös listát

Orbán évértékelése: felértékelődött a zöld, vagy választási bullshit gyűjtemény?

Összenő, ami összetartozik. Az LMP a Fidesz trójai falova?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás