Hirdetés

Ha a körkörös gazdaság üzleti lehetőségeket, nyereséget és munkahelyeket jelent, hogyan működhetnek együtt magyar vállalkozások, városok, minisztériumok, régiók és polgárok körkörös értékek megteremtéséért?
Mit kell tennie a magyar régióknak és vállalatoknak a hulladék csökkentése és jobb kezelése érdekében? Hogyan érhetik el őket a gazdasági ösztönzők és rendszerek és hogyan teremthetnek működő másodlagos nyersanyag piacokat?
Milyen nyomást jelentenek a globális erőforrások terhei a magyar gazdaságra, és hogyan lehet biztosítani a jövőbeni versenyképességet az erőforrás-hatékonyság révén?
Ezekről a kérdésekről beszélget a magán és a közszféra érintett szereplőivel, magyar miniszterekkel és európai szakértőkkel június 24-én Karmenu Vella, az Európai Bizottság környezetpolitikáért, tengerügyekért és halászati politikáért felelős biztosa – tájékoztat az Európai Bizottság. A biztos a Virtuous Circle Tour programsorozat országlátogatásának keretében látogat Magyarországra Portugália, Görögország, Románia, Bulgária és Málta után.

A hazai rendezvényre regisztrálni a circulareconomysummitbp@itm.gov.hu címen lehet.

A „Virtuous Circle” rendezvények az EU-tagállamokban erősítik a „politikai buborékok” körén kívüli körkörös lehetőségek megértését. Az európai biztosok és a nemzeti miniszterek között vitát ébresztenek arról, hogy a gazdaságunkban keringő erőforrások értékének kihasználása hogyan segíthet egyidejűleg a hulladékokról szóló törvények betartásában, az ipari versenyképesség növelésében és az európai polgárok életminőségének javításában.

Minden rendezvény összehozza a magán- és közszféra szereplőit, akik a helyszínen körkörös rendszereket tudnak létrehozni. A megbeszéléseken szakértők mutatják be az újrahasználatra előkészítés, újrafelhasználás, javítás, ipari szimbiózis, hulladék-megelőzés és termék- és szolgáltatásmegosztási rendszerek tapasztalatait és adnak európai példákon keresztül inspirációt. Via dontwasteit.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás