Hirdetés

Révész Máriuszt havi egymillióért „a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős” kormánybiztossá nevezik ki. A felcsúti játékvasút is hozzá tartozik. Biztosokban nagyhatalom vagyunk.

Most jelent meg a legújabb magyar közlöny, melyben remek dolgok vannak- szúrta ki a 444.hu. Például, hogy a kormány 317,5 millió forintnyi visszatérítendő támogatást ad Plácido Domingó augusztus 10-i koncertjéhez, ami majd a MüPában lesz. Az érdeklődők amúgy ingyenesen megnézhetik majd.  

De a legjobb kormányhatározat az, amiben Révész Máriuszt „a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős” kormánybiztossá nevezik ki. Imígyen:

Kiderül belőle az is, hogy Révésznek többek közt a kisvasutak népszerűsítése és fejlesztése is a feladata lesz majd. Mondjuk a felcsúti vicinálisra igencsak ráférne.

Magyarország biztosokban jobban teljesít.

Egészen extrém elnevezésű miniszteri biztost nevezett ki nemrég a Miniszterelnökséget vezető Lázár János. Ezzel már 65-re dagadt a biztosi kar. Június elsejétől Visy Zsolt régészprofesszort miniszteri biztossá nevezték ki, ami nem lenne meglepő, hiszen a kormány az utóbbi években rengeteg miniszteri biztost alkalmazott. Csakhogy a gyakorlott újságolvasót is elképesztheti, mi Visy tisztségének neve:

„A Római Birodalom határai – A dunai limes magyarországi szakasza elnevezésű világörökségi várományos helyszínnek a Világ­örökség Jegyzékébe történő jelölésével összefüggő teendők ellátásáért, valamint a Hajógyári-szigeten fekvő helytartói palotának a magyarországi limes egyik legjelentősebb elemének bemutatásával összefüggő feladatok koordinációjáért felelős miniszteri biztos”.

A Bors a Miniszterelnökségnél érdeklődött, hogy mi indokolta a kinevezést, és hogy miért nincsenek megfelelő szakembereik ehhez hasonló feladatokra. A tárca válaszában sem fukarkodott a szavakkal, de a lényeg: a miniszteri biztosok kinevezését a Miniszterelnökség hatáskörébe tartozó számos részfeladatok fontossága indokolja. Visy Zsolt tavaly november és idén május között már foglalkozott a feladattal, most csak folytatja. Fizetése bruttó ötszázezer forint.

A legszebben Jeneiné dr. Rubovszky Csilla belvárosi fideszes alpolgármester titulusa hangzik a fejlesztési tárcánál: ő a 80. életévüket betöltött személyek esetében a szociális alapszolgáltatások infokommunikációs fejlesztését célzó tudományos kutatás és országos modellprogram kidolgozásáért és bevezetéséért felelős miniszteri biztos.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás