Hirdetés

2023. február 15-ig a Felvi.hu-n lehet jelentkezni felsőoktatási képzésekre, melyek között az ELTE Humánökológia MA képzés is helyet foglal. Olyan mértékben alakítjuk át bolygónkat, hogy azzal már nemcsak rengeteg más élőlény létét fenyegetjük, hanem a saját életünk minőségét is. A humánökológia tudománya egyrészt igyekszik minél inkább föltárni ezt az ökológiai válságot, másrészt megoldási javaslatokat is megfogalmaz.

A humánökológia az emberek és a környezetük közötti kölcsönhatásokat, valamint az ökoszisztémák fenntartásában szerepet játszó társadalmi, kulturális és pszichológiai tényezőket vizsgálja. A mesterképzés során a hallgatók megismerkedhetnek a különböző fenntarthatósági kihívásokkal, és megtanulhatják, hogyan segítsék elő az igazságos és fenntartható jövő felé vezető átmenetet.

Mit lehet nálunk tanulni?

Ökológia és evolúcióbiológia;
Környezeti etika;
Ökológiai közgazdaságtan;
Ökofilozófia;
Társadalmi folyamatok elemzése;
Fenntartható vidékfejlesztés, városfejlesztés;
Technológiakritika;
Energiagazdálkodás;
Politikai ökológia;
Környezetpszichológia;
Társadalmi és közösségi részvétel;
Környezeti nevelés

Hol lehet elhelyezkedni a szak elvégzése után?

Egyre nagyobb igény mutatkozik mind az állami, mind a verseny-, mind a civil szférában olyan szakemberek iránt, akik képesek a társadalmi és környezeti fenntarthatóság komplex problémáit átlátni, és azokra megoldásokat találni. Ha pedig valaki szeretné tovább folytatni a tanulmányait, akkor azt az ELTE Szociológia Doktori Iskolában, vagy más humánökológiához kapcsolódó tudományterület doktori iskolájában teheti.

Szak saját weboldala 

Facebook oldala aktuális hírekkel


A Kihalni Veszélyes podcastet az ELTE humánökológus hallgatói alapították. A műsor célja, hogy közérthetően, mégis pontosan és tisztán mutassa be az ökológiai válságot és az arra adható megoldási lehetőségeket. A podcast kiemelt célja, hogy a tájékoztatás mellett, lehetőség szerint, cselekvési módokat is kínáljuk hallgatóinknak, akik így a céltalan szorongásukat cselekvő erővé alakíthatják.

Gondolkoztál már azon, hogy mi az a humánökológia? Mit csinál egy humánökológus? Létezik egyáltalán ilyesmi vagy csak mi találtuk ki? És mégis mi köze van az ökológiának a társadalomtudományokhoz? Ilyen és az ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ három humánökológus hallgató az első podcast adásunkban. Vendégünk Lányi András, az ELTE Humánökológia MA alapítója és első szakigazgatója.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás