Hirdetés
Forrás: hvg.hu

A Francia közlekedési miniszter szerint itt az ideje betiltani a magánrepülőgépeket. Clément Beaune szerint az intézkedés nagyon kis számú emberre lenne hatással, de hatalmas ökológiai előnyökkel járna.
Kész vagyok a magángépek repülésének betiltását napirendre tűzni az európai közlekedési miniszterek októberi ülésén – mondta Clément Beaune francia tárcavezető, miután a francia gazdagok magánrepülőgépeinek károsanyag-kibocsátásával kapcsolatos bejegyzések árasztották el a Twittert.  Beaune, aki korábban Európa-ügyi miniszter volt, a Le Parisien című lapban megjelent interjúban egyértelművé tette: az EU-nak egységesen kell fellépnie ebben a kérdésben, hogy mindenki azonos szabályok szerint járjon el, és megfelelő hatása legyen- írta a HVG.  Ha a teljes tiltást nem is sikerül keresztülvinni, akkor is szabályozni kell az ágazatot – jelentette ki.

Az elmúlt hetekben több olyan Twitter-fiók is komoly népszerűségre tett szert, amelyek francia milliárdosok magángépes utazásait követte nyomon. A legkedveltebb az „I Fly Bernard” csatorna, amely Bernard Arnault-ról, a LVMH nevű, a többek között a Louis Vuitton és Christian Dior mögött álló luxusipari csoport tulajdonos-vezérigazgatójáról szól.

Pénteken kiderült, hogy a többek között szállítással és logisztikával, energiatárolással, ingatlanokkal, pálmaolaj- és bortermeléssel és kommunikációs szolgáltatásokkal foglalkozó a Bolloré-csoport magánrepülőgépe aznap háromszor is úton volt, 22 tonna szén-dioxidot bocsátva a légkörbe, ami egy autó 10 éves kibocsátásának felel meg.
Bayou azt mondta, hogy itt az ideje „betiltani minden magánrepülőt. Ez az intézkedés nagyon kevés emberre lenne hatással, és hatalmas ökológiai előnyökkel járna.” Vannak, akik teljesen elszakadtak a valóságtól, úgy utaznak repülővel, mint mások metróval – tette hozzá.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás