A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: hirhatar.hu

Több mint négy évtized után újra egészséges jegesmedve született a németországi bremerhaveni állatkertben. A park egyik fő látványosságát jelentik az Északi-sarkvidéken élő ragadozók.

December 16-án a Valeska nevű jegesmedvemama életképes utódot hozott a világra – jelentette be tegnap a Weser-folyó torkolatánál fekvő Tengeri Állatkert. A medvemama azóta is szorgalmasan gondoskodik a kicsinyéről és eleget tesz minden anyai kötelezettségének. A gondozók egy másik bocsot is találtak a medvelakban a születés másnapján, de sajnos az halott volt. Több nap is aggodalommal telt el, mert előfordulhatott volna, hogy a mamának nincsen elég teje.

A szilveszteri petárdázások miatt az állatkert a városi hatóságok segítségét kérte, ugyanis a petárdák robaja megzavarhatná a jegesmedvemama és annak hím kölyke nyugalmát, és kicsinyében is kárt tehetne. Egy, az állatkert mellett elhelyezkedő teret már le is zártak a forgalom elől a hatóságok.

A jegesmedvéket nehéz állatkertekben szaporítani. 2011-ben például világszerte csak kilenc jegesmedve cseperedett. 1935 és 1972 között Bremerhavenben 23 jegesmedve nőtt fel, közülük 15-öt egy Suse II nevű nőstény hozott a világra. A berlini állatkertben 2006-ban született Knut nevű jegesmedve világhírre tett szert, de sajnos 2011-ben agyhártyagyulladásban elpusztult.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek